Tot preparat per al 40è Concurs de Cassoles de tros de Juneda

El Concurs de Cassoles de Tros arriba aquest primer cap de setmana de juny a la seva 40a edició. La celebració començarà ja el divendres 1 i el dissabte 2, amb nombroses activitats i tallers organitzats per l’Ajuntament de Juneda i la comissió de cassoles de tros.

El concurs, que es celebra des de l’any 1979 de manera ininterrompuda, canvia enguany de data, i enlloc de celebrar-se per la segona pasqua, els organitzadors han decidir fixar la festa gastronòmica en el calendari al primer cap de setmana de juny.

El divendres dia 1 de juny, l’associació Tastavins de Juneda donarà inici a la festa amb un tast de vins del celler l’Olivera, i el restaurant la Placeta d’Arbeca oferirà la seva versió de la tastatapa, a tots els que hagin fet la inscripció prèvia al tast.

Dissabte al matí, la comissió de les cassoles organitza, a la carpa habilitada al costat de les piscines, diversos tallers i jocs adreçats als més petits, així com la famosa Cursa de Caragols.

A les 8 de la tarda tindrà lloc la 5a Cursa de les Cassoles de Juneda, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Juneda, el Consell Esportiu de les Garrigues i ADPN la Banqueta. Tot seguit, hi haurà sopar popular a la carpa amb entrepà de llonganissa.

El dia finalitzarà amb el concert del grup Kapritxo a les piscines municipals.

El diumenge dia 1 de juny la jornada començarà amb l’arribada i exposició dels cotxes d’època i la cercavila de la Banda del Molí Vell. A partir de les 10, els concursants podran començar a cuinar la seva cassola en la parcel·la assignada i a les 12 la Txaranga Band Tocats començarà la cercavila per la Banqueta.

Durant tot el matí continuaran els tallers i activitats per a totes les edats, juntament amb els contes del Nopatiskos Teatre. Aproximadament a les dues del migdia les mostres seran lliurades al jurat del concurs de la 40a edició de les Cassoles, format per Josep Ramon Cases, president de l’Associació lleidatana de Cuiners, xef guardonat i pastisser de renom de les terres de Lleida; Ivan Surinder Chitra, jove cuiner propietari del restaurant hindú Tandoor a Barcelona, que ha aparegut al programa “Joc de Cartes” de TV3 i és el presentador del programa “Cuina India” al Canal Cocina; Conxita Beà, Mestressa de casa, junedenca i amant de la cuina, que des del 2013 gestiona el bloc de cuina cuinadelamare.comPeyu,  humorista conegut per les seves aparicions en radio, televisió i teatre, al que actualment podem veure al programa “Alguna Pregunta Més” de TV3 i Ramon Cornudella Sabaté, Junedenc, membre fundador de la primera comissió del Concurs de les Cassoles de Tros de Juneda.

Després del dinar de germanor a la Banqueta del canal, a les 6 de la tarda, tindrà lloc l’espectacle d’en Peyu, durant el qual es lliuraran els premis del 40è Concurs de Cassoles de Tros i del II Concurs de guarniment de balcons i façanes de ‘Juneda més florida’.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>