Les Borges inaugura una exposició per commemorar el 65é aniversari dels gegants del municipi

El constructor de gegants i veí de les Borges, Jordi Arnau Espuga, amb la col·laboració de la Comissió Gegantera de la capital garriguenca volen promoure un seguit d’activitats per celebrar els 65 anys de Peronella i Ramon Berenguer IV, els gegants borgencs. En aquest marc d’iniciatives, s’inclou l’exposició temàtica “65 anys gegants”, que acull la Sala Maria Lois des del 7 de maig i fins al 26.

L’exposició, que va ser inaugurada aquest dilluns per l’alcalde, Enric Mir, la 1a tinent alcalde, Núria Palau, i la regidora de Cultura, Ariadna Salla, acompanyats dels membres de la Comissió, consta de fotografies històriques que mostren la trajectòria dels gegants al llarg de més de mig segle, incloent anècdotes i vivències relacionades amb aquesta arrelada tradició.

Durant l’acte inaugural es va poder gaudir d’una petita explicació sobre els trets històrics més significatius envers el món geganter borgenc, en les paraules de l’historiador borgenc Marc Macià, així com es van donar a conèixer els elements més destacats en la composició dels gegants amb l’experiència de Jordi Arnau Espuga, membre de la Comissió i de la colla Estimem els Gegants, constructor de gegants i capgrossos, i principal precursor de l’exposició.

Al seu torn, Mir va voler deixar constància del compromís de les Borges en promocionar i fomentar les tradicions catalanes com a municipi organitzador de trobades geganteres a la Festa Major des de fa més de 35 anys.

A l’exposició es poden veure els capgrossos i gegants municipals, així com les diferents vestimentes d’aquests als llarg del temps. També s’ha volgut dedicar una secció a les persones que han estat implicades en tenir cura de tan preuat patrimoni cultural de les Borges en tots els seus anys d’història.

Amb un caràcter didàctic, la mostra vol respondré a les curiositats que envolten la parella de gegants com ara on es van adquirir, qui els va apadrinar a principis de la dècada dels anys cinquanta, per què hi ha cinc parelles de gegants iguals que els de les Borges i on són, entre moltes altres divertides anècdotes.

   

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada