Arriba a Juneda l’exposició ‘Creativitat i Salut Mental’

Aquest dijous dia 4 d’octubre ha tingut lloc la inauguració al Complex Cultural de l’exposició ‘Creativitat i Salut Mental’, amb obres de 10 artistes afectats per problemes de salut mental.

Aquest projecte, que enguany es troba en la seva tercera edició, impulsat per Salut Mental Catalunya, i que a Juneda compta amb la col·laboració de Talma i el centre Compàs, pretén donar una visió normalitzadora i inclusiva de la salut mental. Es tracta d’una exposició col·lectiva itinerant d’obres realitzades per persones que pateixen algun problema de salut mental, buscant la seva inserció comunitària a través de l’art com a eina de teràpia.

La iniciativa va acompanyada de diferents xerrades. A Juneda, la tallerista i escultora M. Lluïsa Puig ha parlat del ‘Poder de l’Art’, fent reflexió sobre el significat de l’art en les diferents èpoques de la història i de l’art com a forma de comunicació. A continuació, la pintora i escriptora Mercé Torrentallé ha fet una breu presentació de l’exposició on hi són presents tan la narrativa, la poesia, l’animació digital, la música, la pintura i la escultura.  Per finalitzar, el músic Joan Porta (conegut com ‘lo gitano de Balaguer’) ha interpretat 3 cançons.

A més del Joan Porta i la Mercé Torrentallé, en l’exposició també hi participen els escultors Carme Roig i Raul Pombo, els pintors Jaume Cases, Mariona Boldú i Joan Carles Ferrer i els poetes Alejandro López, Xema Serrano i Ramon Gabernet.

L’exposició es pot visitar al Complex Cultural de Juneda fins al 22 octubre, de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>