Dissabte de portes obertes a l’Espai Macià i al refugi de Cal Gineret de les Borges en les Jornades Europees del Patrimoni

En motiu de les Jornades Europees del Patrimoni i per tal de donar conèixer el patrimoni de la capital de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges ha organitzat per aquest dissabte, 13 d’octubre, un dia de portes obertes al Molí d’oli i refugi de Cal Gineret i a l’Espai Macià. A més a més, dilluns s’inaugura a la ciutat una exposició sobre el president Lluís Companys.

L’antic molí de cal Gineret de les Borges és un espai de recuperació de la memòria històrica on es poden visitar els cubs d’oli de l’antic molí i l’espai que va servir de refugi antiaeri durant la Guerra Civil Espanyola. Es podrà visitar d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

Per la seva banda, l’Espai Macià, centre d’interpretació de la figura del President Francesc Macià, fill de pares borgencs i molt vinculat i estimat a la població es podrà visitar de 10 a 14 hores i de 17 a 20. Totes les visites s’hauran de realitzar mitjançant inscripció prèvia a través del correu municipal cultura@lesborgesblanques.cat o trucant al telèfon 973 14 28 50.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren de manera conjunta aquest cap de setmana a tota Catalunya i tenen per objectiu difondre a partir de visites gratuïtes els espais amb alt valor històric perquè els ciutadans coneguin en profunditat el seu patrimoni, el valorin i en puguin garantir la seva preservació.

D’altra banda, la Sala Arts de l’Espai Macià de les Borges inaugurarà el proper dilluns, 15 d’octubre, a les 19.30 hores, una exposició dedicada a la figura del president Lluís Companys. La mostra, que coincideix amb el 78è aniversari del seu afusellament, porta per títol ‘Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys’ i es podrà veure del 15 d’octubre al 4 de novembre. A més a més, al llarg de la setmana vinent s’inaugurarà l’exposició ‘Catalunya Bombardejada’, coincidint amb el 75è aniversari dels bombardejos sobre la població i les infraestructures catalanes durant la Guerra Civil Espanyola. La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre a la sala Maria Lois de la Biblioteca municipal de les Borges.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>