Cap de setmana cultural i solidari a les Borges Blanques

A banda del recital de poesia ‘Tot sembla tan senzill’ i el Festival Pro Marató, organitzat pels alumnes de l’Escola Joan XXII d’aquest divendres, la capital de les Garrigues ofereix un cap de setmana de molta activitat amb la realització d’un festival de patinatge a càrrec del Club Patí Borges, el dissabte, i el darrer concert del 25è Aniversari del Cor Eurídice, el diumenge.

Els actes començaran aquest divendres, 23 de novembre, a les 19 hores a la Biblioteca Marquès d’Olivart amb el recital poètic ‘Tot sembla tan senzill’ a càrrec de Celeste Alías que cantarà poemes de Montserrat Abelló. Durant l’acte, Alías, una de les veus amb més projecció de l’escena musical catalana, musicarà els poemes d’Abelló amb el guitarrista Santi Careta i la rapsoda Laia Noguera. Posteriorment, a les 20 hores, el Pavelló de l’Oli acollirà El Festival Pro Marató, organitzat per l’AMPA i l’Escola Joan XXIII, en què els escolars perdran la por escènica per col·laborar amb la Marató de TV3.

Així mateix, els que tinguin ganes de caminar i descobrir nous indrets, tenen una cita amb el Centre Excursionista Borges-Garrigues, el qual ha preparat una sortida a les 9.30 hores d’aquest dissabte, per anar a visitar el poble de Rojals, una vila deshabitada de la Conca de Barberà. 

D’altra banda, el dissabte, 24 de novembre, hi ha prevista la proclamació del nou pubillatge de les Borges Blanques organitzat per la regidora de Cultura i Festes. Durant l’acte, que tindrà lloc a les 13 hores a la sala d’actes del Centre Cívic, s’escolliran els nous representants del municipi i es donarà comiat a l’Aleix Bresolí Fusté, com a Hereu; l’Aina Espasa Molina, com a Pubilla; el Marc Cambrodí Tena, com a Hereuet, i la Nora Cornudella Sans, com a Pubilleta.

El festival de patinatge tindrà lloc el dissabte al pavelló Francesc Macià, a les 17 hores, i comptarà amb la participació dels clubs de patinatge de Bellcaire i Torregrossa.

D’altra banda, per tal de commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el diumenge 25 de novembre, el grup feminista Maria Rius de les Borges ha organitzat una acció reivindicativa a les 11.30 hores a la Placeta del Terrall. Un acte reivindicatiu, en què tots els assistents hauran de portar sabates velles de dona per pintar-les de vermell, amb el qual es pretén visibilitzar el problema i conscienciar la societat.

El torn del Cor Eurídice, que farà vibrar les parets de l’Església de les Borges amb la seva música, arribarà el diumenge a les 19 hores amb la representació del sisè i últim concert ‘Dóna’m veu’ que realitza l’entitat per celebrar el seu 25è aniversari.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>