Comencen les activitats per a celebrar el Centenari de la biblioteca de la Mancomunitat de Catalunya

Aquest dilluns, 24 de setembre, amb la visita dels alumnes del 6è de primària a l’exposició “S’ha escrit un crim” cedida per la Central de biblioteques de Lleida, han començat les activitats que la biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges Blanques, ha preparat per a celebrar el Centenari de la biblioteca de la Mancomunitat de Catalunya, la 1a de la província de Lleida i la quarta de Catalunya després de Valls, Sallent i Olot.

Fins al dia 10 d’octubre passaran prop de 500 alumnes que després de visitar l’exposició veuran que a la biblioteca hi ha hagut un robatori, que la policia local ja està investigant. Els alumnes també hauran de fer de detectius i ajudar a esbrinar què va passar a les Borges fa més de 75 anys: per què va desaparèixer la biblioteca de la Mancomunitat?

Durant els mesos de tardor s’han organitzat més de 14 activitats per a tots els públics, des de P-2 amb el projecte Motxilles petits lectors que faran la 1a sessió el proper divendres 5 d’octubre a les 17 h, fins a l’acte institucional que es farà dissabte 1 de desembre a les 11 h. Hi hauran xerrades i trobades amb diferents autors: Xavier Bosch, Genís Sinca, Marc Macià i Care Santos; un recital poètic de Celeste Alías i Santi Careta i s’acabarà amb la companyia Cassigalls que és remuntaran l’any 1918 per reviure la inauguració de la 1a biblioteca amb en Francesc Macià, Eugeni d’ors i la bibliotecària Maria Rosell.

Aquest dimarts, 25 de setembre a les 18 hores tindrà lloc la xerrada: Any Pedrolo “Manuel de Pedrolo. Radicalment, la llibertat”; a càrrec de Ramon Usall que parlarà de l’autor, de l’època i es comentarà les novel·les ‘Mecanoscrit del segon origen’ i ‘Procés de contradicció suficient’.

 

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>