El Celler Mas Blanch i Jové comença avui la verema

El celler Mas Blanch i Jové ha començat avui una verema que es preveu d’excepcional qualitat després de dues anyades complicades marcades per les fortes sequeres.

Aquest celler, situat a la subzona de Les Garrigues, té les vinyes a dins del municipi de la Pobla de Cérvoles: un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700m d’altura). Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color. Vins 100% ecològics (no s’utilitzen ni herbicides ni pesticides) i solars ja tota l’energia utilitzada per l’elaboració dels vins prové de les seves 110 plaques solars instal·lades a vora del celler.

La verema d’aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l’especial microclima del lloc (amb dies calorosos però nits fresques) i també a la filosofia d’esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l’arribar el dia es collit totalment de forma manual en caixetes de 20kg.

La verema d’enguany comença amb el macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i es preveu que no serà fins a principis de novembre que s’acabarà de collir, suposant una entrada total d’uns 80.000 Kg).

Ja aquest cap de setmana (dissabtes i diumenges de 11am a 2pm) els visitants que es desplacin fins a Mas Blanch i Jové podran sentir l’aroma del vi que s’està fent, passejar per la Vinya dels Artistes i provar el raïm que encara queda per collir, per després tastar a dins del celler els seus vins Saó i Troballa.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>