El grup EnZeL presenta ‘Mel i llimó’, el seu segon treball d’estudi

La banda EnZeL ha presentat aquest divendres 8 de febrer ‘Mel i llimó’ (DiscMedi, 2019), el seu segon treball d’estudi. Després de la seva primera entrega ‘Capità iboprufèn’ (2017), la banda segueix apostant per convertir en cançons missatges originals i espontanis compartits a través del mòbil. 

Seguint la línia iniciada al primer treball, en Miki Arbizu comparteix amb la banda diferents missatges que ha enviat a tercers. A partir d’aquí, la resta de la formació s’encarrega de crear la melodia i harmonia de la cançó. Finalment, la composició es porta al local d’assaig on, entre tots, es proposen els primers arranjaments i la (pre)producció de la cançó.

‘Mel i llimó’ -títol d’aquest nou àlbum- sorgeix d’una frase de la cançó “Paraules” que explica “paraules que et rellisquin al sud, paraules de mel i llimó, paraules que et puntegin la pell, paraules amb l’oremus perdut…” Segons la banda, el disc és ple de música dolça com la mel i de paraules que sanen com el llimó.

EnZeL, provinents de diferents municipis de la demarcació de Lleida, vincula la seva música “a la passió, la luxúria, l’amor per una o diverses muses i en un sentit més general, a l’amor a la vida, la terra i la llibertat. Des d’allò més bàsic fins al més romàntic, aquest és l’ADN propi d’EnZeL i que vol transmetre en aquesta segona entrega”, asseguren.

El primer senzill, “Et somio”, narra la història d’una persona amb qui hi penses molt més del que la veus. És estiu i voldries passar més estona amb ella però, per diferents circumstàncies, no és possible. Tot i la dificultat en aquestes trobades, l’estiu s’impregna de totes les seves fragàncies. De fet i segons assegura la formació, “Et somio” explica una història que conté molts punts de connexió amb aquest segon àlbum. Així, ‘Mel i llimó’ és un somni que, després de moltes circumstàncies i un estiu ple de fragàncies, ja està disponible.

‘Mel i llimó’, format per 10 noves cançons, s’ha enregistrat a Bucbonera Studios (Caldes de Montbui), sota el control tècnic i mescla del Tomàs Robisco, durant els mesos de juliol i octubre del 2018. La producció ha estat compartida entre el mateix Tomàs Robisco i EnZeL. El màster final del àlbum l’ha dut a terme en Víctor García, d’Ultramarinos Mastering.

Aprofitant l’arribada del Jos Racero (veu i guitarra) a la banda, EnZeL també ha incorporat el Roger (teclat), un instrument que no formava part del grup al primer disc i que, en aquesta segona entrega, ha proporcionat una sonoritat nova a les cançons però sense perdre de vista l’estil propi de la formació lleidatana. 

Completen els EnZeL en Toni Cambrodí (guitarra), Ramon Figueras (guitarra), Xavi Jové (baix) i Josep Pagés (bateria). Junts plantegen un estil tant melòdic com enèrgic i valorant l’ADN propi amb el qual es va formar la banda.

Anteriorment a aquest nou treball, el 2017 es va publicar el disc debut ‘Capità Ibuprofèn’ (DiscMedi, 2017), produït pel Víctor Ayuso (Zamenhof Estudi) i mesclat pel Marc Martín (Estudi La Vall); EnZeL acaba l’any 2017 amb dues nominacions als Premis Enderrock, arribant a la fase final en les categories Millor artista revelació i Millor videoclip per la cançó “La de la xocolata”.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>