Enric Mir reclama la gratuïtat de l’AP-2 per als garriguencs

Atesa l’elevada sinistralitat que segueix patint la carretera N-240 (l’últim accident registrat va tenir lloc aquest passat 3 d’agost quan va bolcar un camió a l’altura de les Borges Blanques), l’alcalde del consistori ha demanat al Ministeri de Foment la gratuïtat de l’AP-2 per a tots els residents de les Garrigues, almenys fins que acabi la concessió de l’autopista, prevista per a l’any 2021.

Mir ha indicat que, juntament amb la desviació de camions de l’N-240 entre les Borges i Montblanc a l’AP-2, “l’exempció del peatge per a vehicles lleugers, és una mesura complementària que ajudaria a descongestionar l’N-240 i, sobretot, a millorar la seguretat en els desplaçaments. Una mesura temporal fins que no arribi la duplicació prevista del tram entre les Borges Blanques i Lleida”.

Així doncs, la demanda de l’alcalde, seria un a més a més de la desviació de camions de l’N-240 entre les Borges i Montblanc a l’AP-2, que resta pendent a l’espera que el Consell de Ministres aprovi la modificació del reial decret que ha d’establir les bonificacions dels peatges, d’entre el 42% i el 50%.

Segons l’alcalde i portaveu de la plataforma Prou Morts a l’N-240, “malgrat que l’autopista no discorre en paral·lel, mentre continuïn els problemes i la falta de millores en aquesta carretera, la gratuïtat de l’AP-2 per a tots els residents ajudarà a connectar les poblacions del Segrià i les Garrigues i a reduir l’elevada sinistralitat”.

Aixecar les barreres de l’autopista als residents ebrencs que facin viatges d’anada i tornada en 24 hores entre Alcanar i Vilafranca del Penedès, és una mesura que podria ser una realitat aquest setembre. Una acció que s’uniria a la del desviament obligatori de camions per l’AP-7 en els trams més conflictius de la carretera N-340. Per aquest motiu, Enric Mir, reclama que també es pugui fer el mateix amb l’AP-2 i els residents a les comarques de les Garrigues.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>