L’Abril Cultural de les Borges segueix amb presentacions de llibres, tallers, tast de cervesa i commemoració de la República

La capital de les Garrigues segueix celebrant els actes programats en el marc de l’Abril Cultural i que aquesta setmana tenen com a protagonista aquest dijous la presentació del llibre “Els fets de l’1 d’octubre”, de Pagès Editors, a càrrec d’un dels seus autors, el sociòleg i periodista Jaume Barrull, acompanyat de l’editora Joana Soto i del també periodista Miquel Andreu. 

Aquest divendres, 13 d’abril, hi ha previst un tast de cervesa artesana, a les 21 hores a la Sala Grums, a càrrec d’Albert Echevarria, organitzat per l’Associació Amics de la Cervesa de les Garrigues, al preu de 3 euros i per a la qual cal inscriure’s prèviament per correu electrònic a l’adreça firraborges@gmail.com.

El dissabte, 14 d’abril, el consistori borgenc ha organitzat un taller de construcció de titelles a càrrec de l’Associació Kabriolarts, a les 11 hores a la Sala Maria Lois, destinat a infants a partir de 3 anys, amb la supervisió de pares i mares, per al que també cal fer inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a cultura@lesborgesblanques.cat, fent-hi constar el nom de l’infant i el taller a realitzar. Per la tarda, totes les persones que ho desitgin, podran participar en la jornada de portes obertes al campanar que es durà a terme entre les 16 i les 18.30 hores.

A més a més, coincidint amb el 87è aniversari de la Proclamació de la República Catalana, l’Espai Macià de les Borges, que també celebra el seu 7è aniversari, ha organitzat una jornada de portes obertes durant tot el dia, on entre les 10 i les 15 hores hi haurà parades de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, a les 11 hores hi ha prevists els parlaments de l’alcalde del PDeCAT, Enric Mir, i del cap de l’oposició d’ERC, Salvador Noguera, en un acte unitari de les dues formacions, que acabarà a les 12 hores amb un refrigeri per a tots els assistents. A continuació, a les 13 hores hi ha programada una visita guiada a l’Espai Macià. A les 20 hores, a la Sala Arts25400 de la planta 0, hi ha prevista la presentació del llibre “La Sociedad Armada”, de Salvador Giné, per parlar sobre la polèmica de l’ús de les armes als EUA. Finalment, a les 21 hores, es durà a terme la projecció del documental “Memòria i Somni de Francesc Macià” a la façana de l’equipament, que clourà amb una encesa de bengales blanques coincidint amb el moment de la Proclamació de la República Catalana.

Prèviament, aquest dimarts, ja es va dur a terme una xerrada sobre com estalviar en el consum energètic, organitzada per la regidoria de Benestar Social i Família, en col·laboració amb Gas Natural Fenosa.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>