Millores a la Biblioteca de les Borges pel centenari de la primera construcció

Amb motiu de la celebració dels cent anys de la construcció de la Biblioteca Popular de la Mancomunitat, la capital garriguenca proposa un seguit d’activitats i millores en l’edifici de la biblioteca actual, ja que la del 1918 va ser destruïda per un bombardeig durant la Guerra Civil. El nou edifici, que data de 1975 i es situa en una localització pròxima a la primera, va rebre la seva darrera remodelació l’any 2003.

Les obres de millora van començar al gener amb una retirada prèvia de 2.000 documents descatalogats. Seguidament, amb l’inici dels treballs, es van desmuntar tots els prestatges i es van retirar 600 altres exemplars desfasats. Així, l’equipament va romandre tancat 4 setmanes, des del 27 de març fins al 19 d’abril, mentre es feien les obres d’arranjament del paviment, s’hi polia, netejava i encerava el terra de linòleum, així com s’hi instal·lava un nou i encara més adequat enllumenat interior.

Paral·lelament i comptant amb subvencions de la Generalitat i l’Ajuntament, s’han adquirit 9.000 euros en nous llibres, DVD i CD, s’ha renovat la pàgina web i la presència a les diferents xarxes socials, reposat ordinadors per al personal del centre i material informàtic divers, i també s’ha incorporat un nou ordinador a la sala infantil per als usuaris. Per al mateix espai, amb l’objectiu de millorar els serveis als més petits, s’ha comprat nou mobiliari, un carretó porta-llibres i un expositor de novetats. Pel que fa a les altres zones, s’han adquirit taules i cadires per a la zona de lleure.

Igualment, el consistori preveu seguir amb les millores mitjançant la reposició dels elements de fusteria de la Sala d’Actes Maria Lois, el pintat de les escales i, a la zona exterior, també es vol dur a terme l’enllumenat de la façana, obra de l’artista borgenca Carme Benet, ja que en els mesos d’hivern la zona queda molt fosca a partir de mitja tarda.

A banda de les activitats habituals programades des de la biblioteca, a les Borges es vol promoure una celebració del centenari d’una forma especial, juntament a les biblioteques d’Olot, Valls i Sallent. A tal efecte, s’han programat una sèrie d’activitats al llarg dels mesos d’octubre i novembre i de les quals s’informarà pròximament., i que culminaran amb un acte popular el dia 1 desembre, on tindrà lloc entre altres, una recreació històrica de la cerimònia inaugural.

Per als pròxims mesos, hi ha programades un seguit d’activitats per a tots els públics i edats. D’aquesta manera, el 20 de maig es celebrarà la Super-Nit en col·laboració amb TV3, que consisteix en una gimcana que tindrà com a protagonistes nens i nenes de tota Catalunya, on els participants hauran d’esbrinar enigmes.

Altrament, amb els Grups de Lectura, hi ha programada una sortida en autocar el 16 de juny al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, per assistir a l’Òpera Manon Lescaut de Puccini, que es complementarà amb una xerrada prèvia a càrrec de Pol Avinyó el 28 de maig.

De cara a la tardor, també hi haurà una proposta juvenil per als alumnes de primària, en forma de gimcana que versarà sobre el misteri.

A més a més, la Biblioteca Marquès d’Olivart proposa diverses activitats pedagògiques en col·laboració amb les escoles, com el conta-contes als parvularis de les Borges que s’ha dut a terme aquest mateix dimecres; o amb els Grups de Lectura i els usuaris de totes les edats, centrades en aquest període històric de principis del segle XX i aquesta època tan important pel desenvolupament de la capital garriguenca.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>