Nit Poètica a l’espai la Farinera de Juneda

Aquest dissabte al vespre s’ha lliurat, a l’espai cultural de la Farinera de Juneda, el 19è Premi de poesia Joan Duch per a joves escriptors i el 2n Premi Carles Hac Mor a plaquetes d’escriptura subversiva. L’obra ‘i l’ànima em penjava així’, del mallorquí Llorenç Romera Pericàs, ha estat la guanyadora del premi de poesia Joan Duch per a joves escriptors, guardó al que optaven 11 obres i que ha estat presentat per Francesc Gelonch, membre del jurat i de la comissió Joan Duch. Ester Xargai, poetessa i vídua de Carles Hac mor, membre i presidenta del jurat, ha dit el nom del guanyador de l’altre premi de la nit, el Carles Hac mor, que ha recaigut en l’obra ‘Au ca, arruix’ del també mallorquí Pere Perelló Nomdedéu. Al premi s’hi van presentar un total de 29 obres. Les dues obres seran publicades per l’Editorial Fonoll.  Després del lliurament de premis, el poeta d’Almacelles, Amat Baró, acompanyat del músic Xavier Baró, han interpretat l’obra espectacle ‘Catalunya i Joglària’ on es posen melodies i mots a la història catalana, a través de balls populars, versos anònims, romanços d’autor i composicions pròpies. L’acte, en el que estaven presents varis membres de la família Joan Duch, ha estat marcat pels recents fets polítics i en els parlaments s’ha fet referència a la difícil situació catalana.

 

 

 

 

D’altra banda aquest divendres, 23 de març, s’ha celebrat al Teatre Foment, la Festa del 17è Premi de Poesia Escolar Joan Duch. Els nens i  nenes de segon, tercer, quart i cinquè del col·legi Manuel Ortiz de Juneda han recitat els seus poemes guanyadors i abans del lliurament de premis la cia Samfaina de colors ha ofert el seu espectacle musical ‘De Bracet’, un espectacle dirigit als més petits on es barreja música i poesia. 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>