Nova adquisició de llibres d’autors i temàtiques locals a les Borges

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adquirit una trentena d’exemplars del llibre “La Sociedad Armada”, de l’autor de la capital garriguenca, Salvador Giné Lacasa, publicat per l’editorial Corona Borealis. D’aquesta manera, el consistori manté la seva política d’adquisició de llibres de temàtica local, garriguenca i d’autors locals per dipositar-los a la Biblioteca municipal, per facilitar-ne l’accés de la ciutadania.

De la seva ressenya, se’n desprèn que el llibre narra com la cultura americana exerceix una expandida influència a Europa. Aquesta exportació cultural a través del cinema, la literatura, la moda i els costums s’està normalitzant el dret a la violència. Estats Units és el país del món amb més armes de foc per habitant. De fet, hi ha tantes que no se sap ni el nombre aproximat, encara que s’estima que els americans posseeixen entre 200 i 250 milions d’armes. Qualsevol persona pot comprar-les o vendre-les. Hi ha més armeries que gasolineres o McDonald ‘s.

Diàriament es succeeixen tirotejos mortals en domicilis, a la via pública, establiments, llocs de treball i centres educatius, davant dels quals la societat americana roman impassible pel inqüestionable dret individual a portar i posseir armes de foc, reconegut per la Constitució americana i de molts estats. Aquest llibre descobreix la gènesi històrica, la percepció social i el posicionament polític de la possessió d’armes. També es repassen fets remarcables en què la facilitat d’adquirir i utilitzar les armes ha estat determinant, com en el Llunyà Oest, el gangsterisme o l’assassinat del president Kennedy, i els més recents com l’auge de les noves milícies ciutadanes armades o els grups terroristes interns. Però el més preocupant és la percepció del món exterior de l’ús de les armes com un dret individual i aquesta influència està present ja en la resta del món com una assimilació més de la cultura americana.

Giné, entre altres reconeixements, ha estat guardonat en els darrer premis Pica d’Estats, en la categoria de Millor Treball dels Mitjans de Comunicació de les Terres de Lleida, ja va publicar el 2008 el llibre “Un tomb per Lleida”, amb l’editorial Maikalili Ediciones.

Política borgenca d’adquisició de llibres d’autors o temàtica local o comarcal

L’Ajuntament de la capital de les garrigues disposa d’un conveni amb els autors que ho sol·liciten mitjançant el qual s’adquireixen 90 llibres quan són de temàtica local d’edició local; 70 llibres de temàtica local, d’edició no local; 40 llibres d’autors locals, d’edició local; 30 llibres d’autors locals, d’edició no local; 20 llibres d’autors garriguencs, de temàtica garriguenca i 10 llibres d’autors no garriguencs, de temàtica garriguenca; tots sempre fins a un import màxim de 400 euros.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>