La segona sessió de les segones jornades gastronòmiques GUSTUM a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida promociona el producte garriguenc

Aquest dilluns 5 de novembre, els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida van conèixer de primera mà diferents productes garriguencs que el xef Xavi Benet, de l’Hostal Restaurant Benet (Les Borges Blanques) utilitza a la seva cuina. En aquesta segona sessió, el xef de les Garrigues, Xavi Benet, va proposar als alumnes tres plats elaborats amb oli de les Garrigues, guatlles i pomes. Els plats que va cuinar el xef garriguenc formen part del menú degustació que ofereix en el seu restaurant durant la 24a Mostra Gastronòmica de les Garrigues que es celebra fins el 16 de desembre en diferents restaurants de la comarca.

Durant la sessió d’aquest dilluns, el cuiner de les Garrigues va proporcionar als alumnes tres propostes gastronòmiques elaborades amb diferents productes de les Garrigues, com l’oli d’Arbeca, les guatlles de Juneda o les pomes. El xef va elaborar una emulsió de coliflor amb oli d’oliva verge extra, cansalada i ou, unes guatlles a la barbacoa i unes postres on la poma es va presentar en diferents textures i formats creant unes postres delicades i molt refrescants. Els plats van ser elaborats en directe i els alumnes van provar cadascun dels plats.

Benet, va destacar la importància de tornar als sabors i les aromes d’abans en una cuina més moderna, en la cuina d’autor que ell elabora al seu restaurant. El cuiner també va realçar la importància de l’ordre i la mise en place que és la base perquè el servei surti correctament. 

En aquesta ocasió, el xef garriguenc va comptar amb la presència del jove productor d’oli Adrià Dalmau, d’Arbeca. Amb 25 anys, Dalmau ha aconseguit crear un nou concepte d’oli d’oliva, focalitzat en transmetre l’essència original i més exclusiva de l’oli d’Oliva Premium d’Arbeca. “Nousegons és un veritable suc natural d’olives arbequines verdes”, argumentava Dalmau fent referència a la marca que ha creat. Nousegons Unique s’elabora exclusivament amb les millors olives arbequines verdes, delicadament seleccionades i recol·lectades manualment, durant el mes d’octubre quan les olives presenten un punt de maduració inicial, i transportades únicament amb caixes de 12 quilos. Obtingut mitjançant procediments mecànics i per extracció en fred. 

Emmarcada en el projecte Gustum, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues i posar-los en valor davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria. Aquests estudiants, formats a la província, són un col·lectiu estratègic ja que seran prescriptors dels productes locals en un futur proper.  

A través de quatre sessions els 35 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà diferents propostes gastronòmiques utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran.

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>