La 25a Mostra Gastronòmica de les Garrigues ha servit enguany més 1.800 menús, repartits en set restaurants. Ahir dilluns, 16 de desembre, va tenir lloc el sopar de cloenda de la Mostra al restaurant Masia les Garrigues.

A l’acte hi van assistir el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; els vicepresidents del Consell, Enric Mir, Lluís Dalma, Olegari Alberich i Maria Rosa Solé; els membres de la Comissió de Cultura i Turisme, i representants dels set restaurants participants a la Mostra d’enguany. Setó va felicitar els restaurants participants pels menús servits i per haver arribat a la celebració dels 25 anys. També va destacar la implicació en la iniciativa gastronòmica del restaurant Masia les Garrigues, que ha participat en les 25 edicions de la Mostra, així com la bona predisposició del cuiner Jaume Culleré, que també ha col·laborat en totes cites de la Mostra com a cuiner de dos restaurants diferents.

Els set restaurants que han participat a la Mostra d’enguany en fan una valoració molt positiva, ja que ha augmentat la mitjana de menús servits per restaurant en relació a la passada edició: 222 menús per restaurant l’any 2018 versus 257 aquest any. També destaquen la fidelitat de molts dels comensals, que acudeixen any rere any a la cita amb la Mostra.

Durant l’acte d’ahir, el president del Consell Comarcal va entregar els diplomes als restaurants que han participat en l’edició d’enguany i va agrair-los la seva participació i la promoció que fan de la cuina garriguenca. A més, es van sortejar set lots de productes de la comarca entre els comensals, un de cada restaurant.

Enguany, els organitzadors de la Mostra han volgut retre homenatge, en commemoració dels 25 anys, a tots els restaurants participants des dels inicis, i s’han ofert plats modificats de menús d’altres edicions. A més, com en les edicions anteriors, l’oli d’oliva verge extra ha tingut un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, els primers caps de setmana de la Mostra es regalava una ampolla d’oli de la comarca als comensals que degustaven els menús en algun dels restaurants participants.