L’Ajuntament de les Borges Blanques ha organitzat una programació inicial d’activitats per als mesos de juny, juliol i agost a l’Oleoteca, l’Espai de Cultura de l’Oli d’Oliva Verge Extra. Aquest espai, destinat a la divulgació i promoció de la cultura de l’oli, acollirà al llarg de l’estiu una sèrie d’activitats obertes a la ciutadania, amb propostes relacionades amb la cuina, el patrimoni, el consum responsable i la memòria cultural.

Entre les activitats previstes hi ha tallers de cuina amb OOVE, demostracions culinàries, sessions de cuina d’aprofitament alimentari, degustacions de fruita dolça amb oli, elaboració d’allioli, tallers d’orellettes per a joves i adults, conferències i la presentació de la nova Ruta de la Tapa. Totes les activitats estan pensades per fer arribar a la ciutadania els múltiples usos i valors de l’oli d’oliva verge extra, tant des d’una vessant pràctica com cultural.

La iniciativa forma part del projecte de dinamització de l’Oleoteca com a espai de referència en l’àmbit oleícola a les Garrigues i pretén enfortir el vincle entre la ciutadania i aquest producte identitari del territori.

La primera de les activitats serà el taller “L’OOVE a taula: l’art de cuinar amb oli”, a càrrec del xef Xavier Benet (Hostal Restaurant Benet), que es farà el dijous 5 de juny a les 19.00 h a l’Oleoteca. Les places són limitades i cal inscripció prèvia a través del formulari: https://forms.gle/mH8uCVb5Ut8UYVgZ8

Categoria: Cultura