L’Ajuntament de les Borges Blanques vol aprofitar al màxim les subvencions que s’atorguen a partir dels fons Next Generation i ha contractat una empresa especialitzada que assessorarà el mateix consistori i també les persones particulars que ho sol·licitin per poder optar a diferents subvencions a l’hora de dur a terme projectes per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

El consistori borgenc ja ha iniciat els tràmits, a través d’aquesta empresa, per poder-se acollir a diferents projectes dins d’aquests fons europeus per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia, i en les pròximes setmanes té previst ultimar i presentar diferents projectes.

En concret, està té previst demanar subvencions per rehabilitar els edificis públics amb l’objectiu de fer-los més eficients energèticament, com és el cas de l’edifici de l’Ajuntament, així com instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis públics, sempre que el Consell de la UE doni llum verda a les sol·licituds. La contractació, que es va aprovar a través de la Junta de Govern Local, té un import de 15.000 euros, IVA inclòs, i es gestiona a través d’una bossa d’hores.

Xerrades per al veïnat borgenc

Així mateix, el consistori també té previst organitzar, a través d’aquesta empresa, diferents xerrades informatives dirigides als veïns i les veïnes de les Borges, amb l’objectiu que puguin informar-se sobre les línies a les quals poden optar, com és el cas de les que serveixen per rehabilitar edificis antics i fer-los més eficients, per canviar la il·luminació als habitatges, o per col·locar plaques solars per abastir habitatges particulars, entre altres.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que “hem contractat una empresa perquè ens guiï en tots els projectes que podem optar als Fons Next Generation, que vetlli perquè no hi hagi cap línia que se’ns passi, i també que pugui ajudar el nostre veïnat a optar als ajuts”, ha dit.