La campanya de micromecenatge #dESSconfinemPonent impulsada per Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Ponent, ha aconseguit recaptar 7.055 euros per donar suport econòmic al teixit cooperatiu del territori per continuar la seva activitat i
fer front a la crisi i a la situació d’emergència actual.

Un total de 125 cofinançadors han fet aportacions al llarg dels 55 dies que ha durat la campanya a la plataforma Goteo. Els diners recaptats es destinaran a les cooperatives L’Olivera, Tres Cadires, Cassola Cultural, Lo Vilot Farm Brewery, Sabors de Ponent, Les Obagues i John Fil; i a l’Associació Alba, per pal·liar els efectes econòmics ocasionats per la crisi actual de la Covid-19 i per mantenir la seva activitat i els seus llocs de treball.

Amb la campanya també es volia contribuir a fer front a l’emergència sanitària i es destinarà el 10% de les donacions, 700 euros, a ajudar al sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

«Estem immensament agraïts a totes les persones que han fet aportacions i a totes aquelles que ens han donat difusió. Gràcies a aquestes persones que s’arremanguen amb nosaltres i que aposten pels productes del territori, podem dir que les cooperatives són una alternativa de futur», ha expressat
Anna Maria Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera.

De totes les possibles recompenses que es podien obtenir col·laborant amb la campanya, la més exitosa ha estat la del “lot confinament”, que incloïa un assortiment de productes de les cooperatives de Ponent, per fer passar millor aquest període de confinament. Els productes inclosos eren una ampolla de licor Vi de Nous de Tres Cadires sccl, una ampolla de vi Blanc Serè de L’Olivera Cooperativa, un pot de sala brava de Rocallaura Cafè, un paquet de cubanitos i arrugats de Galetes El Rosal i un pack de quatre cerveses artesanes de Lo Vilot.

Amb la campanya també es volia reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a la necessitat del territori i dignifica la vida i l’entorn. A més, de posar en valor i visibilitzar les cooperatives de Ponent a través dels seus productes de qualitat i proximitat, fent-los emergir com una alternativa real al model agroindustrial actual.