L’Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat aquest mes de juny la reparació d’urgència del dipòsit d’acumulació d’aigua potable del municipi, que s’ha dut a terme des de mitjans de maig, arran del trencament parcial del mur i de les filtracions d’aigües, en la part posterior del mateix.

L’actuació ha tingut un cost de 34.602,13 euros (IVA inclòs) i s’ha dut a terme per a evitar malbaratar aigua, fer compatible els usos de reg de les finques agràries i d’aigua de boca per a la població, i restituir la impermeabilització de les parets laterals. La urgència ha vingut motivada en detectar que, a causa de les pluges torrencials produïdes en el transcurs de les darreres llevantades, entre la tardor del 2019 i la primavera de 2020, s’estaven produint filtracions d’aigua en la part de darrera del mur, que havien acabat trencant-ne l’estanqueïtat necessària per a evitar fugues d’aigua i que n’havien reduït les possibilitats d’ús.

A més a més, aprofitant que per a dur a terme la reparació per part d’una empresa catalana especialitzada s’havia de buidar el dipòsit, s’han netejat tots els fangs i residus que, aquests darrers temps, s’havien dipositant al fons del mateix. Ara una vegada reparats i impermeabilitzats novament uns 184,95 m2 de superfície, s’ha tornat a omplir el dipòsit d’aigua potable i ja torna a donar tot el servei possible, encara amb aigua de major qualitat que abans.