25 atletes de Touluges participaran en la 15a Cursa de l’Oli de les Borges

La 15a Cursa de l’Oli que es disputarà el pròxim diumenge, 21 de gener, comptarà amb la participació de 25 atletes del Club Running Touluges, segons ha confirmat aquest dimecres el director de la cursa, Xavier Sahuquillo, a la presentació de la competició que s’ha dut a terme a la Diputació de Lleida.

Sauquillo ha estat acompanyat de l’alcalde de les Borges i diputat, Enric Mir, i els representants dels patrocinadors, Josep Salvador d’Aritmos; Joan Navarro, director de BBVA CX Lleida-Penedès; i Mario Bordell, president de la Cooperativa de Sant Isidre. Aquesta cursa s’emmarca dins la 55a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que se celebrarà els pròxims 19, 20 i 21 de gener a les Borges Blanques.

Els organitzadors de la cursa, del Club Atlètic Borges, han exposat que enguany segueixen mantenint el circuït habitual de 10.360 metres, amb una part per terreny urbà i l’altra pels camins del terme, i preveuen arribar als 600 participants i que tancaran les inscripcions aquest 18 de gener. Per apuntar-s’hi s’ha de fer per Internet a través de l’adreça www.iter5.cat, i s’han de pagar 13 euros, o 15 si el vol llogar un xip que enregistri els temps, i també hi ha l’opció de fer una inscripció solidaria per 20 euros, que enguany destinaran a l’Associació Smith Magenis.

La participació de la cursa és oberta a totes les persones majors de 14 anys i el tret de sortida serà a les 10 del matí, i la cursa finalitzarà a les 11.30 hores al mateix lloc d’inici. A partir de les 8.30 hores del matí es començarà l’entrega de dorsals i obsequis a les carpes ubicades al mateix lloc de la sortida, al Passeig del Terrall de les Borges.

Sauquillo també ha exposat que porten més de 10 anys seguits amb més de 500 atletes arribats a meta i que aquest any, a la setantena de voluntaris i les moltes entitats i empreses borgenques que hi col·laboren, hi han afegit la revisió prèvia del recorregut a càrrec dels professionals d’Impacte Gym i una batucada a càrrec del grup de Diables els Borjuts.

Hi haurà 5 categories masculines i femenines: A nascuts fins al 1996; B nascuts del 1978 al 1995; C nascuts del 1968 al 1977; D nascuts del 1958 al 1967 i E nascuts del 1957 en avall. S’entregarà un trofeu als tres primers de la general, de cada categoria, local i equips. D’altra banda, tots els participants tindran una ampolla d’oli del patrocinador i una samarreta Shiro marca Hoko, valorada en més diners del que costa la inscripció i, com sempre, els guanyadors de la prova s’enduran el seu pes en oli.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>