Quim Torra, Sor Lucía Caram, Pilar Rahola i Jaume Alonso –Cuevillas, també participaran a la 56a Fira de l’Oli i les Garrigues

L’Espai de la Fundació Alícia, al Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages ha acollit aquest dissabte, 12 de gener, la presentació nacional de la 56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, prevista a les Borges Blanques els dies 18, 19 i 20 de gener del 2019.

Durant l’acte de presentació s’han donat a conèixer algunes de les novetats del certamen que compta amb una vuitantena d’actes programats i que ja fa setmanes que ha arribat al 100% d’ocupació, amb 91 expositors i una seixantena de paradistes.

En l’esdeveniment hi han participat Elies Sala, gerent d’un dels màxims exponents del sector agroalimentari a nivell internacional com és la Fundació Alícia, i amb qui s’agermanarà la Fira de l’Oli i les Garrigues; Jordi Ribalta, gerent del Patronat de Fira de les Garrigues; Jordi Sarlé, vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues i, finalment, Enric Mir, alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues.   

A banda de la participació de xefs de renom com els germans Torres; en Carles Gaig i la reconegudíssima i popular Carme Ruscalleda, Mir ha donat a conèixer la participació en aquesta edició de la Fira de l’Oli del president de la Generalitat, Quim Torra, que visitarà els expositors el dissabte a la tarda, així com la de diversos membres del govern de Catalunya i l’advocat del president a l’exili Carles Puigdemont, en Jaume Alonso-Cuevillas que apadrinarà l’agermanament de la Fira amb la Fundació Alicia, juntament amb la xef de Sant Pol de Mar.

Rahola apadrinarà els nous gegants de les Borges

D’altra banda, l’alcalde de la capital de les Garrigues ha avançat la presentació dels nous gegants de les Borges Blanques que tindrà lloc dissabte a les 10 hores a l’Església Parroquial i que estarà apadrinat, entre altres, per la polifacètica periodista Pilar Rahola. L’acte comptarà amb la participació de més d’una desena de colles geganteres de Catalunya i anirà acompanyada dels grallers Els Marfulls de les Borges Blanques i lnxa Brass Band i que faran una cercavila fins al Pavelló de l’Oli.

Cal recordar que la Fira comptarà amb 14 productors de proximitat a la carpa, 31 d’oleícoles al Pavelló de l’Oli, 38 al Pavelló Comercial, i 8 a la zona exterior, i una seixantena de paradetes d’artesania i alimentació a l’exterior del recinte firal.

Així mateix, entre la vuitantena d’actes firals previstos per a reivindicar l’orgull garriguenc, destaquen els actes tradicionals com els 3 tombs, les visites guiades als elements turístics de la comarca, l’experiència garriguenca d’anar al tros a collir olives, a banda de les demostracions i tallers culinaris, a més a més d’un molí portàtil on es podrà molturar olives per fer oli d’oliva verga extra en directe.

Sor Lucía Caram protagonitzarà l’acte de clausura

La monja i activista Sor Lucía Caram, que durà a terme una demostració gastronòmica en directe al certamen, diumenge al migdia, i signarà els seus llibres solidaris a l’Espai Garriguenc en diverses franges horàries del dia, també serà la responsable de cloure la 56a edició de la Fira. L’acte tindrà lloc a les 20 hores a l’Espai Gastronòmic on també s’anunciarà la proclamació del públic al millor Oli de la Fira.