Aquest dijous, 1 d’agost al matí, ha tingut lloc al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) la inauguració de l’exposició del Concurs d’Instagram Les Garrigues en Flor, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues amb la col·laboració del col·lectiu Igers Lleida, l’IEI i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Durant l’acte, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i la tècnica de Turisme del Consell Comarcal, Ester Rué, han donat a conèixer les fotografies guanyadores del concurs d’Instagram realitzades per @auca13 (Assumpció Aubets), @raisabate (Raimon Sabaté) i @sisco_onso (Francesc Mayench). El premi consisteix en un lot de productes de la comarca, que es farà arribar als guanyadors, ja que no han pogut assistir avui a l’entrega dels guardons.

En l’acte, Jaume Setó ha felicitat els participants per les fotografies presentades a concurs “que ensenyen petits racons amb encant de les Garrigues i són una mostra del ric patrimoni cultural i paisatgístic de la comarca” i els ha emplaçat a repetir l’experiència l’any vinent.

Per la seva banda, Estefania Rufach ha destacat que es tracta d’una iniciativa “molt positiva per donar a conèixer i promocionar el territori”. 

L’exposició mostra una selecció de 27 fotografies de pobles embellits, flors i paisatges de la comarca pujades a Instagram amb l’etiqueta #LesGarriguesEnFlor2019 i es podrà visitar al pati de l’IEI fins al 25 d’agost de 2019. En total, s’hi han presentat a concurs prop de 300 fotografies, gairebé un centenar més que en la passada edició.

El concurs d’Instagram és una activitat paral·lela emmarcada en la tercera edició del concurs Les Garrigues en Flor, dut a terme del 18 de maig al 2 de juny, per embellir amb plantes i flors les cases, places i carrers de la comarca, tot remarcant la riquesa patrimonial i paisatgística de les Garrigues. Es tracta d’una iniciativa que s’inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l’objectiu d’incentivar l’autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

A més del concurs d’Instagram, el Consell Comarcal va entregar el passat 26 de juny els premis del jurat i el premi popular del 3r concurs Les Garrigues en Flor, en el qual van participar 282 veïns i veïnes embellint amb plantes i flors les cases, places i carrers de 23 pobles de la comarca.

Com a novetat d’aquesta edició, el passat 18 de maig es va organitzar un Instawalk pels carrers guarnits de Cervià de les Garrigues i el Vilosell, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.