La localitat de Flix acollirà el proper dissabte 28 de setembre el festival ‘Camí de cendra’, que es farà entre les 10 del matí i les 2 del migdia en dos escenaris diferents: el pas de barca i el cinema de la Unió Social. Aquesta és una jornada cultural per combatre amb la creativitat d’un poble la destrucció de l’incendi forestal que el passat mes de juny i juliol va cremar més de 6.000 hectárees de la Ribera d’Ebre, Segrià i Garrigues. Làcte està organitzat per un grup de veïns del municipi i compta amb la participació destinteressada d’artistes i experts, i amb la cooperació de l’Ajuntament de Flix i la Unió Social.

Entre les activitats destaquen els concerts de Maria Arnal i Marcel Bagés a la barca, així com del músic Xarim Aresté a la vora del riu. La ballarina Anna Hierro (Ensemble Topogràfic / La Veronal) posarà el moviment en un acte en què també hi haurà temps per la poesia de la mà de l’autor local Albert Guiu, qui oferirà una explicació del paisatge ebrenc mà a mà amb el director del Grup Natura Freixe, Pere Josep Jiménez.

D’altra banda, el bomber i artista visual Marc Sellarès presentarà la seva nova obra, feta al terme municipal de Flix en homenatge als afectats pels incendis i com a preludi d’un projecte social d’intercanvi de terres per revitalitzar-les.

També es farà una taula rodona per analitzar les propostes de futur i el camí a seguir després dels incendis. En aquest debat, moderat pel periodista Antonio Baños, hi participaran l’expert en incendis i cap del GRAF, Marc Castellnou; l’enòloga del Molí de Rué i guanyadora del guardó Dona Rural 2016, Noemí Poquet, i la biòloga especialitzada en la conservació de la natura, Olga Poblet. També els assistents podran participar-hi fent preguntes i reflexions. Les activitats es faran al pas de barca del municipi riberenc i també al cinema de la Unió Social, i s’acabarà amb dos sorteigs: el d’una fotografia de l’incendi cedida i firmada per Jordi Borràs i el d’una peça de ceràmica feta per Jordi Cuixart.

L’entrada és gratuïta i el donatiu és recomanat. Tot el que es recapti a l’acte es destinarà a la Caixa de Solidartitat de l’Ajuntament de Flix i la plataforma Rebrotem, una iniciativa per promoure la solidaritat en situacions d’incendis forestals. Fins a set entitats i botigues del municipi també col·laboren en aquest acte cultural, el primer que s’organitza per la causa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Pas de barca
10.00 h. Benvinguda al paisatge, amb el poeta Albert Guiu i
del director de la Reserva Natural de Sebes Pere
Josep Jiménez.
10.30 h. Actuació de Xarim Aresté.
11.00 h. Taula rodona amb Antonio Baños, Marc Castellnou,
Noemí Poquet i Olga Poblet.
12.00 h. Actuació de Maria Arnal i Marcel Bagés.
12:45 h. Performance artística sorpresa de camí cap al
Cinema de La Unió Social.

Cinema de La Unió Social

13.00 h. Entrevista a l’artista visual Marc Sellarés i projecció
de la seua obra a Flix.13:30 h. Sorteig d’una foto
firmada de Jordi Borràs i d’una peça ceràmica feta
per Jordi Cuixart.
13.40 h. Actuació de la ballarina Anna Hierro.

Categoria: Comarca