Carles Gibert, diputat vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha participat aquest dissabte a la 14a Trobada Comarcal Les Garrigues en femení, que enguany s’ha celebrat al Soleràs amb el lema ‘Temps passats, eren millors?’.

La jornada ha tingut lloc a la Sala Polivalent i, a més de Gibert hi han participat Tere Garsaball, presidenta d’aquesta entitat, i M. Rosa Alemany, vicepresidenta; Dolors Preixens, presidenta de l’Associació de Dones Elaia; Elena Fuses, coordinadora de l’ICD a Lleida; Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues, i Jordi Sarlé, alcalde del Soleràs.

En la seva intervenció, Gibert ha posat en valor “l’associacionisme a les Garrigues” tot dient que és “important i resilient”, i que “té un triple valor, perquè es tracta d’una comarca molt gran, amb molt a fer i lluny de Barcelona”. Per tot plegat, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica ha dit que “una Catalunya plena i endreçada es fa no sols des de l’administració, sinó també des del teixit associatiu”. Carles Gibert també ha remarcat que “la igualtat de gènere i de sexe ha d’estar a les agendes i hi ha d’haver un reconeixement”, perquè “hi ha molta feina a fer” i és una feina de “tots plegats agafats del braç”.

En acabar els parlaments, el grup Rellotge de Sorra garriguenc ha representat l’obra teatral ‘Per molts anys, Assumpta’. Posteriorment, s’han realitzat diferents recorreguts pel municipi sota la denominació ‘Immersió al Soleràs dels anys 50, 60, 70’, un acte que ha inclòs la visita a diferents cases per veure diferents exposicions d’objectes d’abans i ara, un recorregut teatralitzat a través de l’exposició ‘Ahir i avui, la violència, mirem-la de cara’, i una visita guiada a les fosses comunes de la Gerra Civil. Un vermut i un dinar han posat el punt final a la trobada.

La trobada ha comptat amb l’organització de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues en col·laboració amb l’Associació de Dones Elaia del Soleràs, l’Ajuntament del municipi, el Consell Comarcal de les Garrigues, el Departament d’Igualtat i Feminismes i la Diputació de Lleida.

Cal recordar que l’última edició es va celebrar a Juncosa al 2019, ja que els dos darrers anys no es va poder fer arran de la pandèmia.