Tot a punt per la celebració de la novena edició de la Fira Heroica, la festa de l’Agustina d’Aragó, que aquest diumenge omplirà aquesta petita localitat de les Garrigues de paradetes amb productes de proximitat, artesans, pintores i il·lustradores, tallers d’oficis, una exposició de pintura; a més de les recreacions de la llegenda de l’Agustina d’Aragó i de “El Sometent es Revolta: les batalles del Bruc”. En el decurs de la fira, es lliurarà “El Porró de Fulleda”, que enguany retrà homenatge a Edith Schaar.

A partir de les 10.00 i fins les 15 h d’aquest diumenge, l’Avinguda de l’Agustina Saragossa i Domènech serà l’escenari principal d’aquesta 9a Fira Heroica de Fulleda, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Mapamundi i d’un gran equip de voluntaris, que estan treballant de valent per oferir a totes i tots els assistents a aquesta festa de l’Agustina d’Aragó una gran fira.

Aquesta “heroica” trobada comptarà amb un gran nombre de paradetes amb productes agroalimentaris de proximitat, estand amb vins, destil·lats, cerveses artesanes. Tampoc faltaran les parades amb cosmètics naturals, herbolaris ni les paradetes amb artesans amb les seves creacions com joies,
artesania amb pedra, macramé o altres amb especial protagonisme per la pintura; fins i tot, durant aquest matí de fira es faran il·lustracions personalitzades a preus especials de fira i altres propostes com un taller per recordar l’ofici de matalasser i altres oficis com picapedrer, sargaire i vidrier.

D’altra banda, a l’Antic Molí d’Oli es mostrarà una exposició de la pintora i il·lustradora Teresa Dolcet Arbós, descendent de Fulleda i de la mateixa Agustina, que ens mostrarà una selecció dels seus dibuixos i pintures, treballats, fonamentalment, amb les tècniques de l’oli, l’aquarel·la, el pastel i el carbó.

Com cada any, la recreació de la llegenda de l’Agustina d’Aragó –tot sembla indicar que lva néixer a Barcelona, però la seva mare i el seu pare eren naturals de Fulleda, on es van casar- serà un dels plats forts de la fira; així com l’apartat dedicat a les recreacions històriques vinculades amb la Guerra del Francès; en aquest ocasió, amb la representació de “El Sometent es revolta: les batalles del Bruc”.

El lliurament de “El Porró de Fulleda” als vols de les 12.00 del migdia esdevindrà un altre dels actes centrals de la fira. Enguany l’Ajuntament de Fulleda retrà un merescut homenatge a l’Edith Schaar, artista alemanya nascuda al 1926 a Pansin-Pommern, que a finals de la dècada dels vuitanta es va instal·lar a La Floresta, on va continuar amb la seva intensa obra creativa, plena de color i de vida. Schaar ha dedicat la seva vida a l’art, els tapissos naturals, la pintura i a protegir el castell de La Floresta, activitat que se li vol agrair amb aquest reconeixement.

Per tothom que vulgui gaudir d’aquest diumenge de fira a Fulleda, a més de l’ampli ventall de productes que trobaran a la fira, disposaran de servei de bar. També es servirà un dinar popular a base de fideuada (els tiquets es podran treure al punt d’informació de l’Ajuntament, situat al mercadet, al preu de 10 €).

L’Ajuntament de Fulleda habilitarà una amplia zona d’aparcament.

Amb motiu d’aquesta fira, també es durà a terme una trobada d’autocaravanistes, que omplirà el pàrquing d’autocaravanes de Fulleda, organitzada per Staff Caravàning, que també han preparat pels assistents a la cita un atractiu programa d’activitats, des del dissabte 16.