El proper dimecres, 18 de miag, uns 170 nens i nenes es trobaran a Bellaguarda per participar en aquest novè Congrés de petits i joves científics i científiques de Catalunya, que aquest any té com a tema ‘La dieta planetària’.
La participació directa de diferents organitzacions com l’Institut de Neurociència de la UAB, la killian Jornet Fondation i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB, permet fer arribar destacats missatges i informacions que posen en valor la temàtica del congrés.
Tots els alumnes ja han treballat el tema durant les ultimes setmanes a la seva escola i han preparat projectes i ponències que presentaran i desenvoluparan durant aquesta jornada a Bellaguarda.
L’Ajuntament de Bellaguarda ha col·laborat des d’un bon principi amb l’organització del congrés, aportant també molts dels espais singulars dels que compta el poble, com la plaça de les Escoles, on s’exposaran els pòsters realitzats pels diferents grups de treball; la pista poliesportiva, que s’utilitzarà com a espai per les activitats d’art, música i ciència i pels moments de lleure i de menjar; la cooperativa, on es podrà veure tot el procés de producció de l’oli; la zona d’ametllers per fer treballs directament sobre la terra; la sala polivalent, que serà el lloc on podran fer els treballs de recerca i on es realitzaran els actes de benvinguda, de conclusions i comiat, i també les instal·lacions de l’escola.
Diferents entitats, que són referents del poble, com la cooperativa de l’oli, els joves pagesos i l’Associació de Dones, també participen i col·laboren tant en tasques de formació com en tasques d’organització i control.
Bellaguarda serà la primera seu del congrés d’aquest any, després de dues edicions en què el aquest s’ha hagut de celebrar a través de videoconferències. Entre la resta del mes de maig i primeres setmanes de juny se celebrarà el congrés en les altres seus arreu de Catalunya: Barcelona, Olot i Tarragona.