L’Ajuntament de Castelldans està preparant un nou projecte per tal de promocionar el turisme a la localitat, a través de rutes a peu per la Serra del Timorell.

La ruta comprendrà un tram senyalitzat de 4,5 km, amb 5 miradors i es complementarà amb visites guiades pels llocs emblemàtics del poble, així com el centre d’interpretació de la reserva natural de Mas de Melons.

El projecte, del qual s’estan buscant ajuts i subvencions a través de la Diputació de Lleida, preveu la instal·lació de plafons informatius als miradors, bancs de pedra i diferents senyalitzacions verticals, així com la neteja dels camins. S’està estudiant també condicionar i tornar a posar en funcionament l’antic ‘voladero’ de perdius, i la instal·lació dels anomenats hotels d’insectes. En un futur, es preveu ampliar-ho amb noves rutes i habilitar una zona d’aparcament per a autocaravanes. Tot sempre respectant l’entorn i protegint l’ecosistema.

Amb aquest projecte es pretén donar a conèixer la biodiversitat d’aquesta zona i la seva flora singular, que varia en cada estació. La ruta projectada compta amb espectaculars vistes dels camps de conreu, i permetrà als visitants gaudir d’un entorn natural, gairebé inalterat.

En aquest sentit, es pretén que la caminada cultural entre ametllers florits organitzada pel Consell Esportiu de les Garrigues per al proper dia 23 de febrer, serveixi de presentació de la ruta. També servirà de promoció turística, de la zona que ja s’està donant a conèixer com a la ‘petita Califòrnia’, l’activitat prevista per al dia 8 de març, a iniciativa del Consell Comarcal de les Garrigues, consistent en un vermut organitzat per l’empresa turística Red Flavors, també entre ametllers florits, amb productors i restauradors de la comarca.

Categoria: Cultura
Etiquetes: ,