El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC), situat a la Granadella, complirà aquest mes de març de 2025 deu anys des de la seva inauguració, que va tenir lloc el 20 de març de 2014. L’acte inaugural va comptar amb la presència del llavors director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Domènech Vila.

Per celebrar aquesta efemèride, l’Ajuntament de la Granadella organitzarà diverses activitats al llarg de l’any. Una de les més destacades serà l’edició d’un llibre sobre la cuina de l’oli, que es presentarà el primer cap de setmana de novembre, durant la Fira de l’oli “La Primera Premsada”, un dels esdeveniments més rellevants de la comarca.

Aquest llibre recull una selecció de receptes culinàries on l’oli d’oliva verge extra és el principal ingredient, i que han estat elaborades en el marc del curs de cuina “12 mesos, 12 receptes amb oli d’oliva verge extra”, organitzat pel CCOC. En aquest curs participatiu, que celebra enguany la seva tercera edició, són els veïns del territori els que s’encarreguen d’elaborar i explicar les receptes, compartint així els seus coneixements i tradicions gastronòmiques.

El curs de cuina, que cada any ha gaudit d’una gran afluència de participants, compta enguany amb més de 30 inscrits, consolidant-se com una activitat d’èxit i una important eina de difusió de la cuina local.

L’edició del llibre compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) i el projecte “12 mesos, 12 paisatges”, que forma part de la iniciativa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquesta col·laboració reforça l’aposta per posicionar Catalunya com un referent gastronòmic a nivell internacional.