L’oli d’oliva verge extra Degustus ecològic, elaborat per la Cooperativa de la Granadella, ha estat distingit amb la medalla Extra Gold al concurs internacional BIOL 2025, celebrat a Itàlia. Es tracta d’un dels certàmens més prestigiosos del món pel que fa a olis d’oliva ecològics.

Aquesta 30a edició del concurs ha comptat amb la participació de 500 mostres procedents de 18 països diferents, i ha estat valorada per un jurat d’experts internacionals en tast d’olis. El Degustus ecològic ha destacat per la seva qualitat i ha estat reconegut com un dels millors olis ecològics a nivell mundial.

A més d’aquest premi, els olis Degustus i Degustus ecològic han estat seleccionats per formar part de la guia Iber Oleum 2025, la referència estatal que recull els millors olis d’oliva verge extra d’Espanya. El panell de tastadors professionals ha valorat aspectes com l’afruitat, l’equilibri, el picant, l’amargor i la complexitat dels olis. Cal recordar que en l’edició anterior, el Degustus Premium ja hi va ser inclòs.

El president de la Cooperativa, Ramon Barrull, ha afirmat que “aquest premi i la inclusió a Iber Oleum són un doble reconeixement a la feina rigorosa que fem des del camp fins a l’obtenció de l’oli. Ens posicionen com a referents en producció sostenible i ecològica, i ens encoratgen a continuar apostant pel territori.”

Els olis Degustus i Degustus ecològic s’elaboren amb olives arbequines dels socis i sòcies de la cooperativa, mitjançant un sistema d’extracció amb tecnologia d’última generació que optimitza el temps entre la collita i la molta.

Categoria: Cultura