Aquest dissabte, 26 de setembre, tindrà lloc a la Floresta un homenatge a la trajectòria de l’artista alemanya Edith Schaar. L’acte està organitzat per l’associació Amics del Castell de la Floresta i l’associació Laberint Blau, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la població, i constarà de diversos actes.

En primer lloc, a la primera planta del Museu de la Pedra de la Floresta,
benvinguda a càrrec del Sr. Isidre Pinyol i inauguració a les 17h de l’exposició retrospectiva amb les obres més destacades de l’artista: tapissos i pintures representatives de les diferents etapes artístiques i temàtiques que ha explorat Schaar al llarg de la seva vida (Brasil, Àfrica, microcosmos, reciclatge, etc.). A més, es faran visites concertades durant el mes d’octubre de 10h a 13h per a totes aquelles persones que ho desitgin.

Seguidament, a les 18h, a l’espai del pou del castell tindrà lloc l’acte oficial
d’homenatge, amb un concert a càrrec del quartet Mandràgora i la lectura de poemes a càrrec d’Àngel Sedó.

En tot moment s’aplicaran les mesures de seguretat per a la covid-19, per tal que l’acte sigui segur per tots els assistents.

Aquest acte d’homenatge vol ser un reconeixement a la trajectòria de l’Edith com a artista innovadora, que ha treballat i encara treballa constantment amb la creativitat, la natura, la relació dels objectes amb el pas del temps i les cultures amb les quals ha conviscut en els seus diferents estadis. Schaar és una artista prolífica, de pensament avantguardista. El seu art també vol expressar lluita i confrontació. D’aquí la necessitat i la importància d’aquest homenatge a tota una vida dedicada a l’art.