El Club de tast d’oli del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella inicia el curs de l’any 2025, les inscripcions estan obertes i ja compta amb més de 20 preinscrits.
Aquesta és la 10a edició. Va nàixer el 2015, fruit d’una col·laboració entre el Cicle formatiu d’Olis i Vins de l’INS “Josep Vallverdú” de les Borges Blanques i el CCOC; va ser conduït per Josep Mª Audí, professor del Cicle d’olis i vins i membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya, la passada edició va comptar amb Venanci Guiu com a formadors, membre també del Panell, aquest any la persona coordinadora dels tastos d’oli serà Jordi Rius, productor i elaborador d’oli, i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.
Aquesta edició es realitza en col·laboració amb l’Escola Agrària de les Borges Blanques, te un cost de 32 € i l’assistència al 80% o més de les sessions permetrà rebre un certificat d’aprofitament. El curs, que serà de gener a desembre de 2025, es realitzarà un dimecres al mes de 18.30h a 20,30h. La formació es realitza al CCOC de la Granadella.
No calen coneixements previs i les sessions són majoritàriament pràctiques. La passada edició va comptar amb 30 participants, alguns procedents del Penedès i de les Terres de l’Ebre.
El Club de tast és obert i té per finalitat reunir persones de diferents perfils: moliners/es, pagesos/es, empreses del sector del turisme i qualsevol persona interessada en la cultura de l’oli, per tal de tastar diferents olis, comentar i debatre les darreres novetats en sector, etc.