El diputat Fermí Masot; el president del Club Esportiu Castelldans, Miguel Gómez, i el director de la cursa, Eduard Abella, han presentat aquest dijous la Garrigues Bike, Campionat de Catalunya Ultramarató BTT, i la Trail Garrigues que se celebraran el dia 8 de juny a Castelldans, sota l’organització del Club Esportiu Castelldans.

La Garrigues Bike torna a ser el Campionat de Catalunya Ultramarató BTT, per tercer any, tal com ha explicat Miguel Gómez, que ha afegit que, enguany les proves ciclistes es complementen amb les curses.

La prova BTT comptarà amb dos recorreguts, “molt exigents físicament i força ràpids”, segons ha explicat Eduard Abella, de 130 km i 2.900 metres de desnivell positiu, i de 80 km i 1.400 metres de desnivell positiu. S’espera una participació de 250 ciclistes, dels quals uns 200 faran la distància de 130 km, i una cinquantena, la de 80.

A la graella de sortida hi haurà molt nivell, com ja és habitual a la Garrigues Bike. Campions del món màster; el campió d’Europa i gran especialista en aquesta disciplina, Llibert Mill; Ramona Gabriel i Albert Masana com a representants lleidatans amb clares opcions a podi, i els actuals campions, Sergio Gutiérrez i Marta Torà, que hauran de lluitar amb ciclistes vinguts d’arreu de Catalunya, Espanya, França i Andorra.

El traçat compta amb un recorregut ràpid però molt exigent físicament, que passa per més de 10 pobles de les Garrigues (Castelldans, l’Albagés, el Soleràs, el Cogul, la Granadella, Bovera, Bellaguarda, Juncosa, Cervià de les Garrigues, i el Vilosell), recuperant camins històricament utilitzats com a vies de comunicació, i tot un seguit de corriols que fan que sigui una fantàstica barreja d’autèntic MTB Adventure.

Tal com ha explicat Eduard Abella, “aquest any cal destacar la recuperació d’un nou corriol, a la zona de les Crestes de la Lleona, el barranc Gris, que enllaça amb el Purgatori i el riu Oró amb un total de 16 km convertint-se amb un dels trams de corriol més llarg de la península, i que molts corredors van a fer prèviament i en altres dates perquè el track està penjat al web”.

La riquesa patrimonial de la zona acaba de donar un caràcter més autèntic a la prova amb les construccions de pedra seca com a protagonistes i la varietat paisatgística encara fa la competició més entranyable. En aquest sentit s’ha manifestat Fermí Masot, que ha destacat el grau de dificultat de la prova, “i el fet que travessin fins a deu municipis de les Garrigues, a través de camins històrics, que s’havien utilitzat com a vies de comunicació de la comarca. En nom de la Diputació de Lleida vull manifestar-vos el més sincer agraïment per fer possible un repte esportiu, alhora que traceu un recorregut que enllaça amb la nostra història, la nostra tradició i el contacte amb la natura al territori”.

En paral·lel a la prova de BTT es farà la Trail Garrigues, una cursa i caminada que es recupera agafant el relleu de la cursa del Gaig Blau, que va parar a causa de la pandèmia. En un format popular i que complementa tota l’oferta d’activitats per a acompanyants. Compta amb dos recorreguts ‘Lo Timorell’, de 7,5 km i 150 metres de desnivell positiu, i el ‘Llengua de serp’, de 14 km i 400 metres de desnivell positiu. S’espera la participació de 150 atletes.

La ruta curta està pensada per fer-se caminant o corrent, gaudint del paisatge que es pot veure des de la Serra de Timorell. Passa per la zona de la Comafranca, bosc artístic dels pins del Miqueló, pel sender del ‘carreró de mitja serra’ i ‘solana del Timorell’.

‘Llengua de serp’ és un recorregut amb més pujades i baixades pronunciades, que passa dues vegades pel punt d’avituallament de ‘Les Penes’, que té l’inici i el final compartit amb el recorregut curt.

Per completar la festa, les piscines obertes restaran obertes tot el dia amb accés gratuït. A més hi haurà DJ i música per ambientar la jornada.

Categoria: Esports