Aquest diumenge, 5 de març, Fulleda va rebre la visita de 400 herois i heroïnes per participar en la sisena edició de la Marxa Heroica, que es va desenvolupar sense cap incident i amb una valoració molt positiva per part de tots els participants, que van gaudir d’allò més amb els tres recorreguts preparats pels organitzadors d’aquesta trobada esportiva no competitiva.

Un any més, la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu es va desenvolupar amb un gran èxit d’organització i participació, amb un total de 400 inscrits, el número màxim de persones previstes per aquesta prova. La sisena edició d’aquesta marxa no va defraudar a ningú i tothom va valorar molt positivament els tres recorreguts preparats per l’ocasió: la Ruta de la Memòria històrica, de 9 quilòmetres, la Ruta Bany de Bosc, de 16 –la més nombrosa- i la Ruta Heroica de 25 quilòmetres, que tal i com van explicar molts dels participants en finalitzar el recorregut va fer honor al seu nom.

La sortida de la prova es va donar a les 09.00 hores des de La Sala, el local social de Fulleda i en general, els participants, molts d’ells “repetidors” d’altres edicions, van valorar molt positivament el fantàstic patrimoni natural i paisatgístic que van descobrir, així com per les diferents construccions de pedra seca, marges, camps de conreu, etc. que van veure en el decurs dels seu transitar per les pistes, senders i corriols dels seus respectius recorreguts.

Els participants en l’Heroica, que forma part de les marxes saludables de Ponent, també van tenir l’oportunitat de visitar el monument a l’Agustina d’Aragó amb el seu canó recent restaurat. La Marxa Heroica, cada vegada més consolidada en el calendari de rutes a peu de Catalunya, transita per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, que tothom també pot descobrir i gaudir d’una manera autònoma gràcies al treball dut a terme pels responsables de Fulleda Turisme Actiu, que han dissenyat un gran nombre de rutes pel terme municipal de Fulleda i les poblacions veïnes a l’abast de tothom i que es poden trobar al web ww.fulledaturismeactiu.cat i descarregar mitjançant l’aplicació wikilok.