L’Associació Talma i Compàs, el servei d’atenció i suport a la salut mental de l’entitat, inicien la campanya de difusió al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre. Amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir sobre la salut mental, l’Associació ha planificat tot un seguit de recursos informatius, consells i material audiovisual que difondrà a través de la pàgina web, les xarxes socials i l’impuls dels mitjans de comunicació.

La campanya pròpia de l’Associació Talma porta per títol “I tu, què fas per cuidar-te?” i té l’objectiu de promocionar els factors de protecció que vetllen per una bona salut mental. En aquest sentit, s’han dissenyat una sèrie de consells per cuidar el benestar físic, emocional i mental per poder viure amb plenitud i poder compartir el millor de nosaltres mateixos.

Aquesta campanya també arribarà als instituts de la comarca de les Garrigues i a les biblioteques. Als instituts es realitzaran dinàmiques curtes durant l’hora del pati amb l’objectiu d’ incidir en la població jove i adolescent de la comarca, edat clau en la prevenció de moltes problemàtiques de salut mental. En el cas de les biblioteques, se’ls proporcionarà material de difusió per poder exposar als espais informatius i una Guia literària de llibres que parlen sobre la salut mental.

Paral·lelament a aquesta campanya, l’Associació Talma també s’ha adherit a la campanya que difon la federació Salut Mental Catalunya “Parla i escoltar salva vides”. En aquest cas, la informació i prevenció es centra en el suïcidi amb l’objectiu de donar suport i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica de salut mental al territori, massa vegades silenciada.

Imatge d’una activitat de la campanya sobre la salut mental de l’any anterior, a l’institut l’Olivera de la Granadella.
Categoria: Societat