Els municipis de les Garrigues Altes denuncien la mala cobertura mòbil a la zona sud de les Garrigues. En molts llocs de la comarca no hi ha cobertura i en alguns nuclis habitats com Soleràs, els Torms o Juncosa, ubicats a la Vall Major, només hi ha cobertura d’un sol operador.

La comarca de les Garrigues pateix un dèficit històric en comunicacions viàries i digitals. Els municipis valoren positivament el projecte de la Generalitat i Diputacions portar fibra òptica als municipis de Catalunya, però consideren que també és vital tenir un bon servei mòbil en una societat cada cop més hiperconnectada.

Les estratègies de repoblament deixen de tenir fruits en el moment en que els municipis no estan ben comunicats i la cobertura mòbil és deficient. Aquest fet limitador dificulta la captació de noves famílies que puguin plantejar-se el seu projecte de vida als pobles, accelera el despoblament i també posa en perill el manteniment de l’activitat econòmica als nostres municipis.

Per exposar aquesta situació i buscar les solucions més adients, els municipis de les Garrigues Altes, han demanat una reunió amb David Ferrer, Secretari de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.