El Departament de Territori ha posat en servei aquest dilluns, 20 de novembre, la nova estació d’autobusos de Juneda, que millora la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries en aquest municipi. La consellera, Ester Capella i Farré, ha inaugurat aquest passat divendres la nova instal·lació, que ha comptat amb un pressupost de 515.000 euros. Es preveu que la nova estació rebi anualment més de 50.000 persones usuàries.

Capella ha destacat l’aposta del Govern “per fer possible que el transport públic de qualitat arribi a tot arreu i que qualsevol persona, visqui on visqui, accedeixi en igualtat de condicions a tots els drets”. “La nova estació de Juneda suposa una millora notable en la prestació del servei d’autobús a la ciutat, en la informació i en la comoditat i el confort de les persones usuàries”, ha afegit.

La consellera ha reivindicat, també, el traspàs de Rodalies, “que ens ha de permetre posar el tren al dia i donar un millor servei de transport públic a tothom”. “En el cas de Lleida, estem desenvolupant un conjunt d’actuacions que inclouen el futur increment dels serveis ferroviaris, les noves estacions d’autobusos, com aquesta de Juneda però també Tàrrega o Lleida, i l’ampliació i la integració tarifària al conjunt de la demarcació”, ha conclòs.

La nova parada, única a Juneda, està situada al carrer d’Anselm Clavé i substitueix les parades que s’ubicaven al carrer de Prat de la Riba. L’estació consta d’una zona per a la circulació dels busos, andanes amb capacitat per a 3 autobusos i una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L’edicle compta amb una sala d’espera vidriada que protegeix de les inclemències meteorològiques. La parada està equipada amb una pantalla informativa i un sistema de videovigilància.

Per a la zona d’andanes, s’ha implantat una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d’espera exterior per un costat i l’accés als autobusos, per l’altre. També s’ha urbanitzat el tram d’un nou carrer lateral, necessari per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació ha abastat una superfície de 1.300 m2.

Segons el conveni formalitzat entre la Generalitat i l’Ajuntament, el Departament ha impulsat, finançat i executat les obres –que han comptat amb finançament del fons europeu Next Generation– i el municipi ha cedit els terrenys necessaris. Un cop en funcionament, l’Ajuntament serà l’encarregat de mantenir la instal·lació. 

Categoria: Societat