El Govern de la Generalitat s’ha mostrat predisposat a acompanyar els municipis més petits de Catalunya en la despesa i manteniment de les infraestructures de comunicació, com ara carreteres secundaries i camins, tant importants per a aquests pobles, i que han quedat afectades pel temporal Filomena. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que aquest dijous, 14 de gener, ha visitat diverses poblacions de la comarca de les Garrigues afectades pels episodis de neu dels darrers dies.  

La titular de Presidència s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, així com amb els alcaldes de l’Albagés, els Torms i Juncosa. A la tarda ho ha fet amb l’alcaldessa de la Granadella. En aquestes trobades, Budó ha explicat que s’ha parlat de recuperar “com a Govern una eina que havia estat molt important i necessària com és el PUOSC de manteniment”, és a dir, “uns recursos que des de la Generalitat es traslladarien a aquests municipis per tal de poder fer front a les inversions necessàries per tenir en bones condicions aquests infraestructures” i també per dedicar “els recursos necessaris en episodis com els que ens hem trobat aquesta setmana”.    

Budó ha puntualitzat que “encara no es pot parlar de xifres exactes perquè no hi hagut temps de quantificar l’afectació del temporal”, ja que en alguns casos, com en els camps d’oliveres encara no hi està permès l’accés. Tot i això, ha vaticinat que el Filomena ha produït “estralls”.