La Fundació Escolta Josep Carol ha organitzat, per a aquest estiu, tres camps de treball a les comarques de les Garrigues i la Conca de Barberà amb l’objectiu de que els i les adolescents convisquin durant uns dies alhora que duen a terme tasques de millora de l’entorn.

‘Riqueses de Vinaixa: recuperem el patrimoni’
Es tracta d’un camp de treball que té per objectiu principal la restauració de diferents elements patrimonials, com les cabanes i els aljubs, elements històricament importants tant per a al vida com a la cultura de la comarca de les Garrigues.

Durant la seva estada, els i les joves duran a terme tasques de conservació, rehabilitació i preservació dels béns culturals i històrics del municipi, amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica que, en molts casos, ha estat abandonada i tant important és per a la vida i cultura de la comarca.

‘Els camins empedrats’ a la Pobla de Cérvoles
Aquest camp pretén recuperar els camins tradicionals que formen part de la xarxa de camins comarcals i, alhora, participar en el reconeixement i la revalorització dels pobles de les Garrigues i la Serra de Llena en la seva vessant més geogràfica i cultural.

Les intervencions que duran a terme els i les joves, se centraran en la recuperació i condicionament dels camins del municipi, la retolació del camí vell al camí ral, i la col·laboració en activitats lúdiques per a gent gran i/o infants.

La Fundació Escolta Josep Carol és una organització sense ànim de lucre que neix al 1997 de la mà d’Escoltes Catalans amb l’objectiu d’ampliar la presència de l’escoltisme a Catalunya a través de diverses propostes de serveis socioeducatius, com ara els camps de treball.

La Fundació, a banda d’aquests camps, n’ha organitzat 6 més per a aquest estiu arreu del territori. I amb aquest any, ja en fa 22 que n’organitza, cada estiu, per tota la geografia catalana. Durant aquests anys, la Fundació ha pogut teixir una forta xarxa de col·laboració amb les diferents entitats del territori i ha treballat sempre en estreta col·laboració amb la Direcció General de Joventut.