Aquest dijous, 21 de novembre, el director General de Desenvolupament Rural, Sr. Oriol Anson Fradera, ha lliurat a Castelldans les escriptures de Concentració Parcel·lària.

En l’acte commemoratiu s’han lliurat un total de 513 escriptures, que representen 2.368 hectàrees de superfície de la zona concentrada de Castelldans. Aquesta concentració parcel·lària pot suposar per als pagesos una rebaixa de gairebé un 15% en les seves despeses corrents al reduir-se la distància entre les finques.

El Departament d’Agricultura ha invertit en la zona de Castelldans més de 4.3 milions d’euros amb les obres del regadiu del Canal Segarra-Garrigues. La superfície regable de la zona concentrada és de 1.800 hectàrees, amb una dotació de reg equivalent a 6.500 metres cúbics per hectàrea i any.

L’alcalde de Castelldans ha explicat que a principis de desembre hi haurà una reunió amb els propietaris per parlar de l’inici immediat de les obres del sector 15 del Segarra-Garrigues i que representaran que Castelldans arribi al 70% de zona de regadiu. El director general ha manifestat que  el Segarra-Garrigues és un tema clau i que tenen clar que el regadiu és el futur de l’agricultura. ‘A la llarga, tot el país veurà la importància que té el Segarra-Garrigues, no només com una estructura fonamental de Lleida, sinó com una estructura fonamental del país, no només des del punt de vista de l’agricultura, que dinamitzarà l’economia del territori, sinó perquè és un exemple de gestió ambiental’.

Després de l’acte protocol·lari a l’Ajuntament, al que han assistit els regidors i diversos empresaris de la població, el Director General ha lliurat personalment les escriptures al propietaris més joves i més grans, a la Sala de la Llar de Castelldans, acompanyat del Sr. Conrad Llovera, alcalde de la població, el Sr. Ferran Noguera, Director dels Serveis Territorials d’Agricultura i el Sr. Antoni Enjuanes, subdirector general d’Infraestructures rurals. La resta de propietaris han anat recollint també les seves escriptures.