Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, acaba de publicar la nova convocatòria de L’OESST 2022, Premi Ponent Coopera a la millor iniciativa cooperativista de Ponent, que promou la constitució de noves cooperatives compromeses amb la transformació social.

El premi té per objecte el reconeixement i suport a la creació d’una nova iniciativa cooperativista a Ponent, que intenti donar resposta a alguns dels reptes socials i mediambientals del territori com poden ser projectes de producció, distribució o consum agroecològic; dinamització del comerç local; inclusió social, de persones amb situació de vulnerabilitats; fixació de la població al medi rural; dinamització del sector cultural i artístic; defensa de la igualtat de gènere o reconeixement de les diversitats d’origen, culturals, etc.; mobilitat i/o logística sostenible; entre d’altres.

Una convocatòria que preveu una única ajuda valorada en 3.000 euros per a la creació d’una cooperativa. Una aportació que cobreix els aspectes centrals per vetllar pel seu correcte funcionament: l’assessorament tècnic i formatiu per al desenvolupament del projecte econòmic, la constitució de la cooperativa, suport al pla d’acció i la dotació de capital social.

Requisits

Poden optar a aquesta ajuda iniciatives econòmiques/empresarials que es vulguin desenvolupar segons els criteris que marca l’economia social i solidària i optin per la forma jurídica cooperativa. També poden optar-hi aquells projectes que es trobin en fase de constitució i no hagin sol·licitat l’escriptura pública de la Notaria en el moment de presentar la seva candidatura. Els projectes sol·licitadors només hauran de comptar com a mínim amb dues persones físiques, que han de ser les dues futures sòcies fundadores de la cooperativa.

Les bases s’han publicat al web de Ponent Coopera i les sol·licituds es podran entregar fins el 30 de setembre del 2022 a través d’un formulari que caldrà enviar a través del web.

El Premi L’OESST arriba a la seva tercera edició

El jurat es configura de forma mixta entre persones de les entitats promotores i participants de Ponent Coopera, Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, persones representants de les entitats col·laboradores de Ponent Coopera i entitats expertes en l’Economia Social i Solidària per tal d’avaluar totes les propostes segons els criteris que estableixen les bases. 

L’any passat Mangrana Cultura Contemporània van ser les guanyadores de la segona edició del Premi L’OESST i La Maleta Creativa també va ser premiada pel jurat amb un accèssit; tots dos projectes ja formen part de l’ecosistema cooperatiu de Ponent. 

Categoria: Societat