El Ple ordinari del Consell Comarcal de les Garrigues, celebrat el passat 19 de novembre, va aprovar per unanimitat el Contracte Programa 2020 entre l’Institut Català de les Dones i l’ens comarcal per a la prestació del servei d’informació i atenció a les dones (SIAD), la realització de polítiques d’igualtat i ampliació dels serveis que es presten en el servei d’informació i atenció a les dones. A més, es va aprovar, també amb els vots favorables de tots els grups polítics, el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a la demarcació de la Plana de Lleida.

Un altre dels punts de l’ordre del dia que es va aprovar va ser l’ampliació del contracte de gestió del servei públic de recollida i transport de residus municipals, gestió dels dipòsits controlats i de les deixalleries de la comarca. Aquesta ampliació, aprovada per unanimitat, no tindrà cap sobrecost per al ciutadà, ja que l’augment del reciclatge ha permès finançar-ho amb el retorn.

En el ple es va aprovar també el conveni entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de les Borges Blanques sobre la biblioteca comarcal Marquès d’Olivart, gràcies al qual s’hi podran dur a terme accions a nivell de comarca.

Un altre dels punts aprovats al ple va ser el conveni entre el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Ajuntament del Cogul sobre les obres d’adequació dels accessos al Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros, gràcies a l’acord amb ACESA per un ajut de l’1% cultural.