El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquest dimecres a la tarda el consell d’alcaldes de la Conca de Barberà, convocat per tractar els efectes de la llevantada. Durant la reunió, el cap de l’Executiu va anunciar que el Govern ha decretat aquest dijous com a dia de dol oficial i ha demanat a tota la ciutadania que se sumi al minut de silenci que ha convocat a les 11.00 hores, en solidaritat amb totes les famílies de les persones afectades pels aiguats.

També ha agraït la tasca que estan duent a terme els diferents cossos d’emergències, Mossos d’Esquadra, Bombers, serveis sanitaris, Agents Rurals i tots els servidors públics que participen en la gestió d’aquest episodi d’inundacions.

El president ha concretat que en el Consell Executiu del proper dimarts es tractarà com donar resposta als afectats a través d’un pla coordinat entre les administracions locals, diputacions i el Govern de Catalunya. A més, ha anunciat que en el termini màxim d’una setmana tornarem a les comarques afectades per explicar-los el pla en els que ens comencem a coordinar per donar solucions i propostes concretes”.

Així mateix, també s’ha compromès a tornar a visitar els municipis afectats el proper diumenge.

El president Torra s’ha desplaçat als municipis afectats pels aiguats d’aquesta nit i matinada (foto: Jordi Bedmar)