Les Borges estudia demanar la declaració de zona catastròfica per les conseqüències de la llevantada

Tot i que a molts sectors del país va ploure durant bona part del dia, l’acumulació més important es va produir en poques hores, coincidint amb el pas de les tempestes més intenses. A les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, sud de la Noguera i est del Segrià no hi ha precedent d’un dia tan plujós com a mínim en l’últim mig segle.

La Generalitat s’està centrant a coordinar els treballs de restabliment del subministrament dels serveis bàsics en els municipis que han patit les torrentades, principalment l’aigua i l’energia elèctrica, i en la reparació d’accessos allà on s’han vist interromputs.

També les forces de seguretat i d’emergències, juntament amb treballadors municipals i la resta d’habitants de les diferents poblacions han unit forces durant tot el dia d’avui per intentar tornar a la normalitat.

D’altra banda l’Equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques està estudiant demanar la declaració de zona catastròfica, que s’hauria d’aprovar en el Ple previst per al pròxim dijous, 31 d’octubre, arran de les conseqüències de la llevantada de la matinada de dimarts a dimecres.

La quantitat de pluja esdevinguda ha estat d’una magnitud tan extraordinària, amb més de 164 litres d’aigua per metre quadrat, que ha provocat greus afectacions e, especialment a la zona de la Font Vella i de la depuradora, barrancs deteriorats totalment, canalitzacions d’aigua trencades, zones agrícoles i ramaderes inundades, collites perdudes, animals morts, vies impracticables com, la carretera de Cervià, la de Castelldans, l’entorn de Masia Salat o l’entrada a Juneda.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, visitarà demà, diverses poblacions afectades pel temporal a les Garrigues, i farà balanç dels danys. Així ho ha fet avui el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.