Un total de 282 persones participen en el 3r concurs ‘Les Garrigues en Flor’

Un total de 282 veïns i veïnes de 23 pobles de les Garrigues han participat en la tercera edició del concurs “Les Garrigues en Flor” organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues del 18 de maig al 2 de juny per embellir amb plantes i flors les cases, places i carrers de la comarca, tot remarcant la riquesa patrimonial i paisatgística de les Garrigues. Les xifres de participació són superiors a les de la segona edició celebrada l’any passat en la qual van participar 228 persones de 23 pobles de la comarca.

Aquest dimecres, 26 de juny al matí, s’han entregat els premis del jurat i el premi popular del concurs en un acte organitzat a l’Escola del Soleràs. La guanyadora en la categoria de millor casa ha estat Encarnació Martí de Bovera; el segon premi a la millor casa ha estat per a M. Àngels Zollé del Vilosell; i l’accèssit a la millor casa ha estat per a M. Carme Perera de les Borges Blanques.

El guardó col·lectiu per al millor carrer ha estat per al carrer Nou del Soleràs; i el premi a la millor ornamentació de l’espai públic ha recaigut en l’ajuntament de l’Albagés pel carrer Juncosa i les “Coves”. Enguany, el jurat ha decidit donar un accèssit al poble del Soleràs per premiar la gran participació en el seu municipi. El premi popular votat a través de Facebook ha estat per a l’Escola del Soleràs.

El jurat estava format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria. Per a la concessió dels premis, el jurat ha valorat aspectes com l’originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l’harmonia dels colors, entre altres.

Per segon any, les cases, carrers i places que participaven en el concurs estaven senyalitzades amb un distintiu de l’organització, per fer-los més visibles per als visitants. 

El premi per a l’espai públic ornamentat, en aquest cas compartit entre els ajuntaments de l’Albagés i el Soleràs, consistirà en una jornada tècnica sobre paisatge urbà i ornamentació i decoració de carrers. La resta de premiats han rebut un lot de productes de les Garrigues.

“Les Garrigues en Flor” és una iniciativa que s’inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l’objectiu d’incentivar l’autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

Com a novetat d’aquesta edició, el passat 18 de maig es va organitzar un Instawalk pels carrers guarnits de Cervià de les Garrigues i el Vilosell, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Paral·lelament s’ha fet un concurs d’Instagram on les temàtiques eren pobles embellits, flors i paisatge de les Garrigues, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues. L’etiqueta per identificar les fotografies és #LesGarriguesEnFlor2019. Els guanyadors del concurs d’Instagram es donaran a conèixer més endavant.

Millor casa:
Premi millor casa: Encarnació Martí (Bovera).
Premi segona millor casa: M. Àngels Zollé (El Vilosell).
Accèssit millor casa: M. Carme Perera (Les Borges Blanques).

Millor carrer:
Premi millor carrer: Carrer Nou del Soleràs.

Millor ornamentació de l’espai públic (per a ajuntaments):
Premi millor ornamentació espai públic: Ajuntament de l’Albagés.
Accèssit millor ornamentació de l’espai públic: Ajuntament del Soleràs.

Votació popular (a través de Facebook):
Premi popular Facebook: Escola del Soleràs, guanyadora amb 357 vots.

En aquest enllaç podeu descarregar fotografies de les cases, carrers i places guardonades: https://www.dropbox.com/sh/6ombqvdah97766y/AABdt39S4omQYt95A9W9Ofwza?dl=0