Commemoració a les Garrigues del Dia Internacional de les Dones

El Consell Comarcal de les Garrigues commemora aquesta setmana el Dia Internacional de les Dones, que se celebra a tot el món el 8 de març, amb un seguit d’activitats en diferents localitats de la comarca a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de l’Oficina Jove de les Garrigues. 

Aquest dimecres, 6 de març a la tarda, va tenir lloc la lectura del manifest institucional, per part de la tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de les Garrigues, al Casal Cívic de les Borges Blanques. Tot seguit, les dones de la junta de l’Associació de Gent Gran “Les Garrigues” van llegir el poema “8 de març” de Maria Mercè Marçal.

Després de les lectures es va dur a terme el Taller d’Autodefensa per a dones, que s’organitza des del Casal Cívic de les Borges Blanques. El taller comptarà amb 6 sessions, els dimecres de 18.30 a 20.30 hores, del 6 de març al 10 d’abril. 

Els dies 5, 6 i 7 de març, tècniques del SIAD i de l’Oficina Jove han instal·lat una taula informativa, durant l’estona del pati, als centres de secundària de les Borges Blanques, Institut Josep Vallverdú i Col·legi Mare de Déu de Montserrat, i la Granadella, Institut l’Olivera, per sensibilitzar els joves sobre la igualtat entre homes i dones. També es proposa l’activitat “Retrat de dones garriguenques” per visualitzar les dones de la comarca que han fet història, com Raimunda Elias Marca, Agustina Saragossa i Domènech, Maria Lois López, Maria Recasens Gassió, entre altres. A més, el 5 de març es va realitzar un taller-tutoria amb els alumnes de 2n d’ESO de l’institut l’Olivera de la Granadella amb el títol “Iguals vol dir =s”.