‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ a La Granadella

El Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ ha tingut lloc aquest divendres 8 de març al Centre Cívic de la Granadella i ha estat obert a totes les persones, tant de l’àmbit públic com privat que han volgut trobar estratègies de dinamització de l’economia, aprofitant els recursos del territori. Carlos Gibert, alcalde de la Granadella, ha explicat que el principal objectiu del fòrum és esbrinar si l’Oli d’Oliva Verge Extra i els diferents elements patrimonials que configuren aquestes comarques tenen el potencial suficient per esdevenir un motor de desenvolupament local en si mateixos.

Durant els dos dies previs al Fòrum, professionals reconeguts del sector agroalimentari han visitat les Garrigues, l’Urgell i el Segrià sec per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com element de valor afegit en relació a la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la millor qualitat.  L’objectiu és posar en valor la qualitat i el potencial del producte i del territori i també d’assenyalar les seves mancances. Tot plegat per trobar les millors fórmules per dinamitzar l’economia de manera autosuficient.

El Fòrum està impulsat pels ajuntaments de Torrebesses i la Granadella, i compta amb la col·laboració del DARP, l’associació LEADER de Ponent i de la Diputació de Lleida