La Festa del Vi de Lleida celebra el segon press trip per conèixer la DO Costers del Segre i se centra en les Garrigues

Periodistes i sommeliers de mitjans especialitzats han participat en un press trip per diferents cellers de la DO Costers del Segre. L’activitat, serveix per escalfar motors a la celebració de la Festa del Vi de Lleida que ha tingut lloc el mateix cap de setmana a l’exterior de la Llotja i, alhora, per donar a conèixer els cellers de la DO, la gastronomia i el patrimoni cultural d’aquesta zona. Els professionals que hi han participat són en Ramon Francàs, periodista i sommelier del diari La Vanguardia; José Luis Solanilla periodista especialitzat en gastronomia de l’Heraldo de Aragón; Jordi Bes periodista de vins del diari Ara; Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturism, de Gastrowalkers, David Jobé, periodista especialista en vins i cellers, de l’Enoturista i Natàlia Costa, periodista especialista en cultura i gastronomia, d’Europa Press. Tots ells guiats pel consultor gastronòmic i periodista Rafa Gimena.

El press trip s’ha iniciat amb la visita a tres cellers de la DO Costers del Segre ubicats a les Garrigues: el Celler Purgatori de Família Torres, Tomàs Cusiné i Mas Blanch i Jové on s’ha visitat, a més del celler, la Vinya dels Artistes. L’endemà s’ha visitat el Celler Sanui pel matí i s’ha celebrat un dinar-col·loqui al restaurant Davall amb Ramon Francàs sobre “Varietats del raïm i identitat dels vins”. A la tarda, els periodistes han fet una visita al patrimoni monumental dels dos turons de la ciutat: Seu Vella i Castell de Gardeny. El diumenge al matí ha estat dedicat a conèixer el patrimoni monumental de l’Eix Comercial de la ciutat, de la mà de Turisme de Lleida. S’han visitat els palaus de la Diputació i de la Paeria, la capella del Peu del Romeu, la Catedral Nova i l’Antic Hospital de Santa Maria. A migdia, s’ha assistit a la Festa del Vi de Lleida.

El press trip està organitzat per la consultora gastronòmica ComoPomona amb el suport de l’Ajuntament de Lleida-Turisme de Lleida, La Llotja- Palau de Congressos i Teatre Municipal de Lleida i La Festa del Vi de Lleida. Els cellers participants són Celler de Sanui, Celler Mas Blanch i Jové, Tomàs Cusiné i Família Torres. El viatge de premsa compta amb el suport del restaurant Sheyton by David Molina, el restaurant Celler del Roser, el restaurant L’Espurna i l’Hotel Acta Rambla de Lleida.

Info: ComoPomona