El president Torra anuncia una resposta ràpida i coordinada per fer front a la situació provocada per la llevantada

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern aprovarà un pla d’actuació per fer front de manera “ràpida” i “coordinada” a “la situació d’emergència” que pateixen les comarques de la Conca de Barberà i les Garrigues, afectades per la llevantada de dimarts. El cap de l’Executiu ha visitat durant tot aquest diumenge, 28 d’octubre al matí, les zones afectades de l’Espluga de Francolí, Montblanc (Conca de Barberà) i la Floresta i ha participat al Consell d’Alcaldes de les Garrigues.

En declaracions als mitjans després de la reunió del Consell d’Alcaldes, el president ha explicat que aquest dimarts el Consell Executiu “aprovarà un acord de Govern en el qual tots els departaments unificarem tots els esforços per donar una primera resposta” a la situació. “Hem de reaccionar ràpid, perquè ens hi juguem el futur de la pagesia i del territori”, ha afirmat.

L’objectiu de la sessió de treball d’aquest diumenge, que s’ha fet al Consell Comarcal de les Garrigues, era “coordinar totes les administracions, diputacions, consells comarcals, ajuntaments i Govern de la Generalitat per trobar una finestreta única perquè tothom tingui molt clar a qui adreçar totes les peticions d’ajut”.

El president ha explicat que des del Govern s’ha demanat als alcaldes “que facin una quantificació dels danys, tant públics com privats, per poder fer front a aquesta situació d’emergència”. I és que la llevantada, ha recordat, “ha afectat camps, carreteres, camins, conreus i molts pobles” de la Conca de Barberà i les Garrigues. De fet, el cap de l’Executiu ja va participar dimecres al Consell d’Alcaldes de la Conca. 

El cap del Govern també ha volgut recordar les persones que encara continuen desaparegudes. “Estem centrant tots els esforços en trobar-les”, ha insistit.

Per part del Govern també han participat al Consell d’Alcaldes la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramón Farré.