Entitats de les Garrigues promouen una campanya de sensibilització contra les violències envers les dones

El Consell Comarcal de les Garrigues, el grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc, la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues, l’Institut Català de les Dones, els Ajuntaments dels municipis garriguencs i diferents entitats de la comarca han impulsat la campanya “Per unes Garrigues lliures de violències, DONEM LA CARA!, per sensibilitzar contra les violències envers les dones.

La iniciativa, que convida a la ciutadania a donar suport a les dones que pateixen violències, comptarà amb la representació d’una obra de teatre en diferents municipis de les Garrigues, en què es reptarà al públic a identificar diferents tipus de violència. La primera representació ha tingut lloc aquest dissabte, 23 de febrer, a les 19.30 hores, al Vilosell.

Conjuntament s’ha mostrat una exposició de valors per conscienciar a la població sobre aquells que propicien la violència en oposició amb els que l’eviten. A més, s’han preparat uns fulletons informatius que analitzen la discriminació que han patit les dones al llarg de la història, identifiquen diferents tipus de violències, expliquen les relacions sanes de parella i indiquen a la ciutadania que poden fer quan coneguin alguna situació de violència.

Aquesta campanya de sensibilització contra les violències a les dones està finançada pels Ajuntaments de les Garrigues i a través del Pacte d’estat contra la violència Per una societat lliure de violència del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.