Una trentena de borgencs es beneficien del servei gratuït de teleassistència a l’espera que se’n sumin més

El servei de teleassistència continua essent una prioritat social per a l’Ajuntament de les Borges ja que, des de l’any passat, garanteix que les persones usuàries tinguin la prestació de forma gratuïta assumint-ne el cost que fins ara pagaven els mateixos usuaris.

A dia d’avui, hi ha un total de 82 usuaris del servei (l’any anterior n’eren 70) i 30 ja han rebut l’aprovació de la subvenció, a l’espera que, fins que finalitzi el període per a presentar les sol·licituds, el 31 d’octubre, se’n sumin més.

Aquest servei consisteix en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de la persona usuària, que està connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d’urgència les 24 hores del dia, durant tot l’any, per tal de garantir la seguretat de les persones grans. També es dona un penjoll que permet moure’s lliurament per casa, i fins i tot dutxar-se, amb la seguretat de poder contactar amb la central des de qualsevol lloc de l’habitatge. A més a més, el servei també contempla trucades i visites de seguiment, i ofereix la possibilitat de tenir recordatoris de visites mèdiques, dates senyalades així com tenir el control de medicació dels usuaris.

Actualment el preu públic del servei és d’11,44 euros mensuals, dels quals els usuaris que tenen fins a 89 anys reben una bonificació del 25%, amb què fins ara els quedava un cost de 8,58 euros, i els majors de 90 anys rebien una bonificació del 50%, amb què el servei els quedava per 5,72 euros. Des de l’any passat, els usuaris deixen de pagar aquests imports gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de les Borges.

La regidora de Benestar, Família i Salut, Esther Vallès, ha remarcat la importància d’aquesta eina per als usuaris i les seves famílies i ha recalcat la prioritat del consistori per a seguir treballant en la millora de la qualitat de vida de la gent gran: “es tracta d’una eina indispensable per a promoure el benestar i garantir l’autonomia de les persones amb risc de dependència”.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>